Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:14

Τους κατοίκους της Νικιάνας επισκέφθηκε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς

992 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/07/2018, 6:21 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το θέμα του Κτηματολογίου, του μνημείου στο Μαγεμένο, αλλά και των ανεπιτήρητων ζώων απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη συνάντηση του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τους κατοίκους της Νικιάνας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αλέξανδρος, τους οποίους επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα του Κτηματολογίου, για το οποίο ο βουλευτής πραγματοποιεί ενημερωτικές συναντήσεις με τους πολίτες των περιοχών όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα με την κτηματογράφηση, έτσι ώστε οι κάτοικοι να γνωρίζουν τη διαδικασία κατοχύρωσης των δικαιωμάτων τους και του επαναπροσδιορισμού. Ο κ. Καββαδάς ενημέρωσε τους πολίτες του Δημοτικού Διαμερίσματος Αλεξάνδρου για τις εξελίξεις στο κτηματολόγιο, αλλά και για τη νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό, αφού ενσωμάτωσε όλες τις παρατηρήσεις και τα αιτήματα που έχει λάβει από τους κατοίκους όλων των περιοχών που έχει επισκεφτεί έως σήμερα. Στην ερώτησή του, ο βουλευτής επισημαίνει την ανάγκη να επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες του κτηματολογίου της Λευκάδας, κυρίως για τις περιοχές όπου τα σφάλματα είναι κάτω του 30% και δεν θα «ανοίξουν» προς επαναποσδιορισμό. Συγκεκριμένα, ο κ. Καββαδάς ζητά με την ερώτησή του να υπάρξει δυνατότητα να ανοίξει ξανά η διαδικασία υποβολής ενστάσεων για διαπιστωμένα λάθη στις εγγραφές των ακινήτων, ώστε οι πολίτες να μπορούν να δηλώσουν ή να διορθώσουν τις περιουσίες τους χωρίς να πρέπει να πληρώνουν δικαστικά έξοδα. Επίσης, ζητά να υπάρξει δυνατότητα να ανοίξει ξανά γραφείο είτε από το Δήμο είτε από τον ανάδοχο που θα δέχεται νέες αιτήσεις και ενστάσεις, γιατί έτσι θα φανερωθεί και το πραγματικό μέγεθος των σφαλμάτων. Επιπροσθέτως, ο κ. Καββαδάς ενημέρωσε τους κατοίκους για τη νέα παράταση 6 μηνών –επιπλέον των τριών μηνών που είχε δοθεί αρχικά- για την οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών, όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος σε προηγούμενη ερώτησή του που κατέθεσε ο ίδιος στη Βουλή.

 

Δεύτερον, τη συνάντηση απασχόλησε η ιστορική σύναξη των οπλαρχηγών του ‘21 υπό τον Ιωάννη Καποδίστρια το 1807 στη θέση Μαγεμένο στη Νικιάνα, όπου ο βουλευτής τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλει για την ανέγερση μνημείου στο Μαγεμένο, το οποίο θα αναδείξει την συνάντηση αυτή, που συνέβαλε καταλυτικά στην μετέπειτα Επανάσταση του 1821 και την επανασύσταση του ελληνικού έθνους. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καββαδάς ανέφερε ότι για το αίτημα χρηματοδότησης του μνημείου που έχει καταθέσει στον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, σημειώνοντας ότι με το μνημείο θα γίνει ένα σημαντικό βήμα για να γίνουν γνωστά σε όλη την Ελλάδα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Μαγεμένο και τα οποία δεν αφορούν μόνο τη Λευκάδα, αλλά και όλη τη νεότερη ιστορία της χώρας, που μέχρι σήμερα είναι αδικαιολογήτως υποβαθμισμένα.

Τρίτον, κατά τη συνάντηση ο βουλευτής συζήτησε με τους κατοίκους και το θέμα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, το οποίο αντιμετωπίζει και η περιοχή του Αλεξάνδρου, όπως και άλλες περιοχές του νησιού. Ο κ. Καββαδάς σημείωσε ότι γνωρίζει καλά το πρόβλημα, αναφέροντας ότι για το θέμα έγινε πρόσφατα συνάντηση του βουλευτή και των τοπικών φορέων με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Τσιρώνη, στην Αθήνα. Κατά τη συνάντηση, ο βουλευτής τόνισε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι σαφές. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αυτό χρήζει βελτίωσης και ως εκ τούτου μπορεί να κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο οι αρμόδιες αρχές.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα