Τετάρτη, 24/04/2024 | 11:31

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια Μεταστέγασης του Β΄Λιμενικού Σταθμού Πάργας

1238 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/07/2018, 1:07 μμ | 0 σχόλια

 

 

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, του αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, της Περιφερειακής Ενότης Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου,  του δημάρχου Πάργας Αντώνη Νάστα, του αντιδημάρχου Ντίνου Σπανού,  του Λιμενάρχη Πρέβεζας Παύλου Τιφτικίδη εκπροσώπων πολιτικών και ένστολων αρχών, αλλά και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2017, τα εγκαίνια μεταστέγασης του Β΄λιμενικού σταθμού Πάργας.

 

 

Σας παραθέτουμε την ομιλία του δημάρχου Πάργας Αντώνη Νάστα, κατά την τελετή εγκαινίων μεταστέγασης του Β΄λιμενικού σταθμού Πάργας.

 

 

Ομιλία Δημάρχου Πάργας

κ. Αντώνη Νάστα

στα εγκαίνια  μεταστέγασης του

Β΄ Λιμενικού  Τμήματος Πάργας

(Πάργα 6/7/2018)

 

Αιδεσιμώτατοι,

Κύριε  Υπουργέ Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

Κύριοι Βουλευτές,

(Κύριε Αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος),

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου,

Κύριε Λιμενάρχη,

Κύριοι Αντιδήμαρχοι,

Κύριοι  Περιφερειακοί  Σύμβουλοι,

Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι,

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Κυρίες και Κύριοι,

 

Σήμερα  δίνουμε τέλος σε μια εκκρεμότητα  που είχαμε στην Πάργα.

Εγκαινιάζουμε τα νέα γραφεία  στα οποία μεταστεγάστηκε το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πάργας.

Εγκαινιάζουμε δηλαδή τη μεταφορά του  από το παλιό και ακατάλληλο κτίριο που στεγαζόταν χρόνια τώρα, στα νέα γραφεία  που τη χρήση τους παραχώρησε ο Δήμος Πάργας.

Ένα  ακατάλληλο κτίριο, για τους εργαζόμενους του Λιμενικού Σώματος αλλά και την εικόνα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης,  σε μια περιοχή που επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και που αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού στην Ήπειρο  και έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Ήταν υπόσχεσή μας προς τα στελέχη του Λιμενικού,  την οποία και υλοποιήσαμε, γιατί γνωρίζουμε να εργαζόμαστε με επιμονή και να υλοποιούμε τις υποσχέσεις που δίνουμε.

Και επίσης,  το οφείλαμε στο συμπατριώτη μας, τον άξιο  Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος τον κύριο Σταμάτη Ράπτη, που  το πέρασμά του ως αξιωματικού από την περιοχή μας έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Με υπερηφάνεια και ικανοποίηση  παρακολουθούμε την πορεία του και από τη θέση του Αρχηγού.

Κύριε Υπουργέ  Ναυτιλίας,

Επιτρέψτε μου να «εκμεταλλευτώ», με την καλή έννοια, την παρουσία  ενός κυβερνητικού στελέχους πρώτης γραμμής σήμερα εδώ στην Πάργα, για να αναφερθώ  σε ορισμένα θεσμικά και τοπικά ζητήματα, για τα οποία θέλουμε τη δική σας συμβολή και συμπαράσταση.

Το πρώτο, είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, όπως το δικό μας της Πάργας.

Ένας εκσυγχρονισμός, που όπως έχει τονίσει και η  ΚΕΔΕ, πρέπει να γίνει με διπλό στόχο:

Από τη μία να εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του Υπουργείου σας  και από την άλλη να εξασφαλίζονται η τοπική ανάπτυξη και τα οφέλη των τοπικών κοινωνιών.

 

Το δεύτερο ζήτημα αφορά στην επίσπευση από το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), που υπάγεται στον τομέα ευθύνης σας,  της χωροθέτησης του Αλιευτικού Καταφυγίου Λούτσας.

Ο σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί  στο Υπουργείο Ναυτιλίας από τον περασμένο  Απρίλιο και επειδή είναι έργο σημαντικό για την περιοχή μας, έχει για εμάς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τέλος κύριε Υπουργέ, εδώ στη Δημοτική Ενότητα της Πάργας ο Δήμος προωθεί δύο σημαντικές παρεμβάσεις.

Την αποκατάσταση    του παλιού αρχοντικού Βασιλά και την επανάχρησή του ως Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου και τη δημιουργία ολοκληρωμένων προσβάσεων για ΑμεΑ, στις τουριστικές μας παραλίες.

Και οι δύο προτάσεις έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού  Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ.

Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία  και την αγάπη σας για την Πάργα, ελπίζουμε στη βοήθειά σας   για την ένταξη των δύο αυτών παρεμβάσεων.

 

Κυρίες και Κύριοι,

Εύχομαι, στο προσωπικό του  Β΄ Λιμενικού Σταθμού Πάργας,  καλορίζικα τα νέα γραφεία.

Σαν Δημοτική Αρχή  θα βρισκόμαστε πάντα  δίπλα σας, σε ότι χρειαστείτε,  για να βοηθήσουμε στην καλύτερη   εκπλήρωση της αποστολής σας.

Τελειώνοντας κύριε  Υπουργέ, με αφορμή την παρουσία σας εδώ  και τα σημερινά εγκαίνια, επιτρέψτε μου να σας δώσω και ένα  αναμνηστικό δώρο.

Αυτό τον πίνακα που απεικονίζει ένα παργινό τοπίο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα