Πέμπτη, 18/04/2024 | 20:47

Παρουσίαση του βιβλίου “Δικτατορία” του Γιάννη Συμεωνίδη, στην Πρέβεζα

839 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/07/2018, 3:22 μμ | 0 σχόλια

 

 

Οι εκδόσεις  ‘Απαρσις και ο Γιάννης Συμεωνίδης  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του  “ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ” την Δευτέρα 9 Ιουλίου και ώρα 20.30 μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας ( πρώην ΟΑΣΗ).

Συντονίζει η  Κική Σακκά, μέλος της  Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

1.Ευάγγελος Αυδίκος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-συγγραφέας.

2.Εφη Γιώτη , φιλόλογος και ο συγγραφέας.

Αποσπάσματα θα διαβάσει   η εκπαιδευτικός Αναστασία Νικολάου.

Το μυθιστόρημα του δημοσιογράφου  Γιάννη Συμεωνίδη συνιστά ένα μυθιστόρημα με έντονα ψυχαναλυτικά στοιχεία, τόσο των χαρακτήρων του έργου όσο και του πολιτικού συστήματος, κι όχι μόνο μιας δικτατορίας, αλλά και του κοινοβουλευτισμού, υπαρκτών καθεστώτων μέσα από την εναργή ματιά του δημοσιογράφου-συγγραφέα Γιάννη Συμεωνίδη.

Η γραφή του κινηματογραφική, οι ήρωες απτοί, μια ρεαλιστική απεικόνιση της σύγχρονης κοινωνίας και της πολιτικής σκηνής, χωρίς σε καμιά περίπτωση να χαρακτηριστεί από τον αναγνώστη ως πολιτικό μυθιστόρημα. Αντίθετα, η περίτεχνη πλοκή του μαρτυρά καλή σχέση με τη γραφή, εξοικείωση με τη συγγραφή συνδυάζοντας τον περιγραφικό λόγο και την απεικονιστική απόδοση μιας κοινωνίας σε ένα ενδιαφέρον και άκρως γοητευτικό ντοκιμαντέρ.

Ο Γιάννης Συμεωνίδης με καταγωγή από την Πρέβεζα  γεννήθηκε το 1978 στον Βόλο. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και συνέχισε με μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία στο Κάρντιφ. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 2003 σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ενώ παραλλήλως αρθρογραφεί στον προσωπικό του ιστότοπο tripioevro .

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα