Παρασκευή, 19/08/2022 | 13:41

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας : Άμεση λύση για την παθολογική κλινική, όχι σε νοσοκομεία-επιχειρήσεις

659 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/06/2018, 9:14 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 05-07  20:00μμ . ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΧΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

Παρασκευή 29-06-2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου Πρέβεζας σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων μετά από κάλεσμα του συλλόγου και με αφορμή το πρόβλημα λειτουργίας που ενέκυψε στην λειτουργία της Παθολογικής κλινικής.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν τα

 1. Σωματείο ΟΤΑ
 2. Σύλλογος πολιτικών συνταξιούχων Πρέβεζας
 3. Σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας
 4. Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Πρέβεζας
 5. ΕΛΜΕ Πρέβεζας
 6. Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν.Πρέβεζας
 7. Σωματείο Οικοδόμων Πρέβεζας
 8. Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Πρέβεζας
 9. Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου
 10. Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών υπαλλήλων
 11. Σύλλογος περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας
 12. Εμπορικός σύλλογος Πρέβεζας
 13. Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας

 

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, μέσα από τις τοποθετήσεις και την ανταλλαγή απόψεων καταδείχτηκε με σαφή τρόπο πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δυσλειτουργίας  είναι απόρροια των πολιτικών που ακολουθεί η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία σε αγαστή συνεργασία με τους θεσμούς αφήνουν τους οργανισμούς των Νοσοκομείων λειψούς και μετατρέπουν σταδιακά τα Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις.

Οι εκπρόσωποι της σημερινής συγκυβέρνησης, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά στον τομέα της Υγείας έχουν επιδοθεί σε μία συστηματική προπαγάνδα με την οποία προσπαθούν να πείσουν τους εργαζομένους πως το εθνικό σύστημα Υγείας τα τελευταία χρόνια ανασυστήνεται, ενώ στην πραγματικότητα μετατρέπεται σε μια γιγαντιαία επιχείρηση με ιδιοκτήτη το Δημόσιο στην οποία οι ασθενείς θα λογίζονται ως πελάτες και οι εργαζόμενοι σύγχρονοι σκλάβοι, οι οποίοι θα καλούνται να εργασθούν σε εξοντωτικούς ρυθμούς, μέχρι τελικής πτώσεως. Αυτή είναι και η βασική αιτία που η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας δηλαδή η πιο βασική κλινική για το κάθε Νοσοκομείο, δεν μπορεί, λόγω υποστελέχωσης, να νοσηλεύει ασθενείς.

Απόδειξη των παραπάνω είναι πως η κυβέρνηση προχωρά  στην πιλοτική εφαρμογή ενός νέου συστήματος κοστολόγησης των υπηρεσιών σε 18 Νοσοκομεία, υλοποιώντας μνημονιακές δεσμεύσεις, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε Νοσοκομεία που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του ν.4286/14 με τον οποίο συστάθηκε η Ε.Σ.Α.Ν Α.Ε.(Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων) και του ν.4486/17 με τον οποίο μετονομάστηκε η εν λόγω εταιρία σε ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ. Α.Ε. τα Νοσοκομεία θα αντιμετωπίζονται ως επιχειρηματικές μονάδες και θα χρηματοδοτούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος με βασικό κριτήριο την μείωση του κόστους.

Η ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ. Α.Ε θα αναλαμβάνει τον καθορισμό των κριτήριων με τα οποία θα  χρηματοδοτούνται τα νοσοκομεία. Με το  νέο σύστημα κοστολόγησης των υπηρεσιών με την εισαγωγή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τον συνυπολογισμό όλων των δαπανών, θα μπορεί ουσιαστικά να διατηρήσει εν ζωή  ή και μέσω οικονομικού στραγγαλισμού να «εξαφανίσει» κάποιο νοσοκομείο, κλινική.

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι οι συνταξιούχοι, οι νέοι, ο λαός της Πρέβεζας δεν πρόκειται ούτε χειροκροτητές αυτής της πολιτικής να γίνουμε, ούτε και να μείνουμε αδρανείς. Μέσα από την οργανωμένη πάλη μας θα καταργήσουμε στην πράξη κάθε τέτοιο σχέδιο που θέλει τα Νοσοκομεία, όχι δομές που θα δίνουν τις υπηρεσίες τους στο λαό, αλλά μαγαζιά που θα έχουν ως στόχο τους την συμπίεση του κόστους και την αύξηση των κερδών.

 

Ζητάμε

 • Άμεση λύση του προβλήματος στην λειτουργία της Παθολογικής
 • Άμεση αντικατάσταση του οργανισμού με νέο που θα καλύπτει της ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής
 • Θέσπιση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, πρόβλεψη για Ιατρό εργασίας στο Νοσοκομείο
 • Μαζικές προσλήψεις Ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού
 • Όχι σε Νοσοκομεία επιχειρήσεις
 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για τον λαό της Πρέβεζας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα