Σάββατο, 24/09/2022 | 23:53

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας : ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.

708 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/06/2018, 3:05 μμ | 0 σχόλια

 

 

Το έγγραφο που απέστειλε ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας και που  περιγράφει τη σοβαρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει  η λειτουργία της κλινικής έρχεται ως φυσικό   αποτέλεσμα  των πολιτικών που διαχρονικά εφαρμόζονται στην Υγεία

Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι τόσο η σημερινή συγκυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, που  συνειδητά προσπαθούν να λειτουργήσουν τις κλινικές  βάζοντας γιατρούς και νοσηλευτές να εργάζονται σε εξοντωτικούς ρυθμούς.

Ο Σύλλογος εργαζομένων εδώ και πολλούς μήνες με ανακοινώσεις του στον τύπο, με συνελεύσεις, με παρεμβάσεις στην διοίκηση, ανέδειξε το προφανές, πως οι οργανισμοί των Νοσοκομείων είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και πως με αυτούς τους οργανισμούς και χωρίς μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού-παραϊατρικού προσωπικού τα Νοσοκομεία είναι αδύνατον να λειτουργήσουν με μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας είναι μια κλινική που νοσηλεύει πάνω από 1300 άτομα τον χρόνο, ασθενείς με συννοσηρότητες, που απαιτούν ιδιαίτερη  ενασχόληση. Επίσης σε επείγουσα και τακτική βάση οι Παθολόγοι εξετάζουν στα εξωτερικά ιατρεία χιλιάδες ασθενείς ανά έτος και γενικά διακινούν αντικειμενικά τον κύριο όγκο των ασθενών του Νοσοκομείου. Είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι ασθενείς να εξυπηρετηθούν από 3 ή 4 Παθολόγους; Φυσικά και όχι. Όμως ο οργανισμός του Νοσοκομείου δυστυχώς για την Παθολογική κλινική προβλέπει μόνο 4 οργανικές θέσεις.

Έχει αναρωτηθεί η Διοίκηση τόσο του Νοσοκομείου όσο και της 6ης Υ.ΠΕ γιατί στην Πρέβεζα ενώ προκηρύχθηκαν 2 μόνιμες  θέσεις Παθολόγου τελικά ενδιαφέρον έδειξε μόνο ένα άτομο μιας και  όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι ή παραιτήθηκαν ή αρνήθηκαν την θέση;  Η απάντηση είναι απλή. Όλοι όσοι εργαζόμαστε στο Νοσοκομείο γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτοί οι δύο γιατροί θα έπρεπε να δουλέψουν σε ρυθμούς υπερεντατικούς, με μειωμένα δικαιώματα, με μειωμένες αποδοχές, με καθημερινό στρες και συχνά με την δαμόκλειο σπάθη του εντέλλεσθε. Το ότι οι γιατροί ειδικοτήτων πρώτης γραμμής όπως οι Παθολόγοι αρνούνται ουσιαστικά να ενταχθούν στο ΕΣΥ υπό αυτές τις συνθήκες είναι κοινό μυστικό. Οι μόνοι που δεν το βλέπουν είναι οι κυβερνώντες που εμμονικά σχεδόν  περιγράφουν μια ειδυλλιακή κατάσταση.

Μπροστά σε αυτή την δραματική κατάσταση που βρίσκεται η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής η επίσημη πολιτεία δια στόματος υπουργού προτείνει ως λύση την πρόσληψη ιατρών με μπλοκάκι! Αυτή η θέση είναι εντελώς απαράδεκτη διότι  αλλοιώνει ευθέως των Δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στην λειτουργία των τμημάτων. Είναι θέση  την οποία ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου θεωρεί αντιδραστική και θα αγωνιστεί για να μην δούμε στο Νοσοκομείο μας γιατρούς με μπλοκάκι.

ΖΗΤΑΜΕ

  • Άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα στελέχωσης της Παθολογικής κλινικής.
  • Άμεση αλλαγή του οργανισμού του Νοσοκομείου και επαναφορά των θέσεων που καταργήθηκαν το 2012.
  • Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού
  •  Ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας στον λαό της Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα