Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:10

Η Διοίκηση του νοσοκομείου Πρέβεζας, ενημερώνει τους πολίτες για τη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής

1031 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/06/2018, 10:02 πμ | 0 σχόλια

 

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, θέλοντας να ενημερώσει υπεύθυνα τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, σχετικά με τη Λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής το τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου, τονίζει ότι:

 

1) Στην Παθολογική Κλινική οι τέσσερις οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες ,μία από τον Διευθυντή, μία από Επ’ Α και δυο από Επ’ Β στις οποίες οι Ιατροί διορίστηκαν το προηγούμενο έτος . Από τις εν λόγω Επ’ Β, η μία υπέβαλε πρόσφατα παραίτηση, ενώ η άλλη ευρίσκεται από 75 και πλέον ημερών σε αναρρωτική άδεια την οποία παράτεινε επί ένα δίμηνο. Οι εναπομείναντες δυο ιατροί καλύπτουν τις προβλεπόμενες και πλέον εφημερίες, ενώ υπάρχει υποστήριξη, εφημεριών από τον Δ/ντη του Κ.Υ. Καναλακίου.

 

Δυστυχώς και παρά την στελέχωση της Κλινικής, με την πρόσληψη τριών(3) Ειδικευμένων Ιατρών σε διάστημα ενός χρόνου, οι Ιατροί αυτοί όπως αναφέρεται άνωθεν, δεν προσφέρουν σήμερα τις υπηρεσίες τους για διάφορους λόγους, καταλαμβάνοντας όμως τις αντίστοιχες οργανικές θέσεις.

 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αμέσως μόλις υποβλήθηκε η παραίτηση της Επ΄Β απέστειλε αίτημα στην 6η ΥΠ και το Υπουργείο για την άμεση προκήρυξη της θέσης της, και αναμένει την έγκριση της. Η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και για τις υπόλοιπες θέσεις όταν αυτές καταστούν κενές, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

 

Για άμβλυνση των συνεπειών των ανωτέρω, έχουμε φροντίσει τις ημέρες αυτές να εφημερεύουν συγχρόνως από τον Παθολογικό Τομέα Καρδιολόγος, Νεφρολόγος, Αιματολόγος και Νευρολόγος, οι οποίοι συνεπικουρούν το έργο της Παθολογικής Κλινικής και κάνουν εισαγωγή ασθενών της ειδικότητας τους.

 

Όσον αφορά την απροθυμία ειδικευόμενων Ιατρών να προτιμήσουν για την εκπαίδευσή τους το Γ Ν Πρέβεζας, αυτό αποτελεί γενικότερο πρόβλημα που ξεπερνά τις δυνατότητές μας.

 

2) Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση ως προς τη λειτουργία ανάμεσα στο Παθολογικό Τμήμα Επειγόντων περιστατικών και την Παθολογική Κλινική.

Το Παθολογικό Τμήμα Επειγόντων περιστατικών εφημερεύει καθημερινά σε 24ωρη βάση με την συνδρομή Γενικών Ιατρών που μετακινούνται από Κ. Υ. αλλά και Αγροτικών Ιατρών, πέραν των Επιμελητών της Κλινικής κατά την εφημερία τους.

Επίσης θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, αν και οι κάτοικοι της Πρέβεζας το γνωρίζουν, ότι τα τελευταία δύο χρόνια προσελήφθησαν επτά (7) μόνιμοι Ιατροί (Χειρουργός, Αναισθησιολόγος, Παιδίατρος, Νευρολόγος, δύο Παθολόγοι και Παθολογοανατόμος), μετακινήθηκαν στο Νοσοκομείο άλλοι τρείς (3) μόνιμοι Ιατροί (Χειρουργός, Αναισθησιολόγος και Ορθοπεδικός) και ο αριθμός των Επικουρικών αυξήθηκε σε οκτώ (8) Ιατρούς. (Δυο θέσεις Καρδιολογίας, Μία θέση Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Μία θέση Ορθοπεδικής, Μία θέση Ουρολογίας, Μία θέση Νεφρολογίας, Μία θέση Αναισθησιολογίας και Μία θέση Ακτινοδιαγνωστικής).

 

Τέλος πρέπει να τονιστεί πως μέσα στο Καλοκαίρι θα προσληφθούν σε θέσεις Επικουρικού Ιατρικού Προσωπικού, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος και Παθολόγος και θα εκκινήσουν οι διαδικασίες προκήρυξης μόνιμων θέσεων Ιατρών στις Ειδικότητες της Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Ιατρικής Βιοπαθολογίας που θα καλύψουν αντίστοιχες θέσεις Ιατρών που συνταξιοδοτούνται.

 

Μετά από πολύ καιρό έχουμε ξανά την πλήρη κάλυψη της Παιδιατρικής Κλινικής καθώς και των Αναισθησιολογικού, Ορθοπεδικού και Χειρουργικού Τμήματος.

 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα ήθελε για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσει δημόσια τους εργαζόμενους Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Τεχνικό και Διοικητικό προσωπικό που μέσα σε δύσκολες συνθήκες κράτησαν όρθιο το Νοσοκομείο.

 

Διαβεβαιώνει δε, τους κατοίκους της περιοχής ότι η παροχή των υπηρεσιών υγείας προς αυτούς καθημερινά θα αναβαθμίζεται, και ότι στόχος είναι πάντα η Καθολική, Ισότιμη και Δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές Υπηρεσίας Υγείας.

 

 

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

 

 

 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα