Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:59

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Στάση εργασίας Πέμπτη 14/6/2018

805 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/06/2018, 2:10 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία, φορτώνει στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων νέα δυσβάστακτα μέτρα.

Το Πολυνομοσχέδιο – Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής που ετοιμάζεται να  ψηφίσει είναι η επιτομή της συνέχισης της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, της δυσβάστακτης φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων και νέας μεγάλης μείωσης των συντάξεων για τα επόμενα 4 έτη.

Τα μέτρα του νομοσχεδίου είναι αποκαλυπτικά για τη φορολεηλασία και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων το επόμενο διάστημα.

  • Η αυστηρή λιτότητα όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα ενταθεί ακόμα περισσότερο, καθώς η Κυβέρνηση προβλέπει το 2022 ένα «πλεόνασμα – τέρας» (5,19% του ΑΕΠ) μέσω της υπερφορολόγησης και της συνεχούς περικοπής κοινωνικών δαπανών.
  • Η μείωση του αφορολογήτου νομοθετείται κανονικά και από 1/1/2020 διαμορφώνεται στα 5.686 Ευρώ από τα 8.636 Ευρώ που είναι σήμερα.
  • Στο συνταξιοδοτικό, το νομοσχέδιο επιβεβαιώνει την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που οδηγεί αυτομάτως σε περικοπές έως και 18% στις κύριες συντάξεις το 2019. Το ύψος των περικοπών μόνο για τις συντάξεις είναι τεράστιο και ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ για τις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και σε 1,121 δισ. ευρώ για τις συντάξεις του Δημοσίου.
  • Στα εργασιακά, ο θησαυρός αποδεικνύεται μάλλον άνθρακες καθώς τίποτε δεν αλλάζει ουσιαστικά προς το καλύτερο για κατώτατο μισθό, υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων και λειτουργία του ΟΜΕΔ.

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της.

Οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις των συνταξιούχων συρρικνώνονται, τα εισοδήματα των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων εξαϋλώνονται με κοινό παρονομαστή την κατάρρευση της μισθωτής εργασίας αλλά και της μεσαίας τάξης.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της Δ΄ αξιολόγησης και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-22.

ƒ● Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

ƒ●Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.

  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
  • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

 

Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας σε συνεδρίασή του στις 12/6/2018 με ομόφωνη απόφασή του κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 14/6/2018 12:00-15:00.

 

 

 

                                                                            ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα