Σάββατο, 20/04/2024 | 13:29

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Συμμετοχή επιχειρήσεων σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης ανέργων νέων 18 -24 ετών

907 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/06/2018, 2:08 μμ | 0 σχόλια

 

 

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για την έναρξη του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων που απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 18 – 24 ετών στους τομείς: (α) της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics, και (β) του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων. Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να αμβλύνει το βασικό πρόβλημα στην αγορά εργασίας που είναι η αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης προσόντων και δεξιοτήτων εργαζομένων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ανωτέρου προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις τέσσερις περιφέρειες του βορειοελλαδικού τόξου (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος) να απασχολήσουν νέους ηλικίας 18-24 ετών, με τη μορφή πρακτικής άσκησης για χρονικό διάστημα περίπου δύο (2) μηνών. Οι προσφερόμενες θέσεις πρακτικής αφορούν ειδικότητες συναφείς με τους δύο κλάδους αιχμής, δηλ. την εφοδιαστική αλυσίδα-logistics και το εξαγωγικό εμπόριο, καλύπτοντας διάφορα τμήματα της επιχείρησης, όπως π.χ. εξαγωγών, πωλήσεων, marketing, αποθήκη, κλπ. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στις δράσεις του έργου δεν έχουν καμία επιβάρυνση, καθώς οι ωφελούμενοι λαμβάνουν το επίδομά τους απευθείας από το πρόγραμμα. Ο συνολικός χρόνος πρακτικής άσκησης ανά ωφελούμενο είναι 260 ώρες. (περίπου 35 εργάσιμες ημέρες)

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στις δράσεις του προγράμματος μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ιστοσελίδας: www.sbbe-edu.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του ΣΒΒΕ (2310 539817 εσωτ. 210, υπεύθυνος επικοινωνίας κα Χρ. Πάνου).

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο των Πράξεων:

  1. «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics»
  2. «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18 -24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής»

οι οποίες εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014 — 2020. Οι συγκεκριμένες πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

 

Ιωάννης Μπούρης

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα