Τρίτη, 16/04/2024 | 23:02

Συλλαλητήριο Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, από ΠΑΜΕ και Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας

909 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/05/2018, 3:38 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Τα ταξικά σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, και η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας  πραγματοποίησαν, την Παρασκευή 18 Μάη στην Πρέβεζα , συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με ομιλία από τον Χρύσανθο Κυριαζή, Πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Πρέβεζας και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

η ομιλία του Χρύσανθου Κυριαζή :

«Φίλες και Φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές.

«Το ταξικό εργατικό κίνημα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό,    Το νέο έγκλημα στην Παλαιστίνη, με την εν ψυχρώ δολοφονία πάνω από  60 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό χιλιάδων από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών, φέρει τη σφραγίδα του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ και των ΗΠΑ, οι οποίες την ίδια μέρα εγκαινίαζαν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ως πρωτεύουσα και ενθαρρύνοντας την επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ στην περιοχή.

Καταδικάζουμε την ΕΕ και  την προσπάθεια ταύτισης του “θύτη” με το “θύμα”. Είναι πρόσφατο το κατάπτυστο ψήφισμα της που ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνει το φταίξιμο στους αγωνιστές Παλαιστίνιους που αναγκάζουν τους Ισραηλινούς να τους δολοφονούν!

Το λαϊκό κίνημα, κομμάτι του οποίου είναι και το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, από την πρώτη κιόλας στιγμή της πυραυλικής επίθεσης στη Συρία έτσι και τώρα με την σφαγή των Παλαιστινίων βγαίνει στο δρόμο διαδηλώνει  απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα μας, διατρανώνει  την αντίθεσή του στο κράτος –δολοφόνο  του Ισραήλ  και στις πρακτικές του.

 

«Νάκμπα» σημαίνει «Καταστροφή».

Η Παλαιστινιακή Νάκμπα, όμως, που ξεκίνησε στις 15 Μάη του 1948, δεν είναι, απλά, μια μεγάλη Καταστροφή. Για τον Παλαιστινιακό λαό η «Νάκμπα» σηματοδοτεί μια Καταστροφή από τις 15 Μάη του 1948 που είναι σε πλήρη και συνεχή εξέλιξη, 70 χρόνια τώρα.

Η Nakba ξεκίνησε με την εθνοκάθαρση τουλάχιστον 418 χωριών και πόλεων μεταξύ του 1947 και του 1949, τη δολοφονία 15.000 Παλαιστινίων και τον αναγκαστικό εκτοπισμό των δύο τρίτων του Παλαιστινιακού πληθυσμού — 750.000 άτομα — από την πατρίδα τους και τα σπίτια τους.

Η Nakba είναι μια συνεχής διαδικασία συστηματικής άρνησης του δικαιώματος του κάθε Παλαιστίνιου να ζει στη γη του και να έχει δικαίωμα στην εθνική και πολιτική ταυτότητα ο Παλαιστινιακός λαός, ως σύνολο.

70 χρόνια πέρασαν από τις 15 Μάη του 1948.

Από τότε μέχρι σήμερα, η απαίτηση του Παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη δεν έχει βρει δικαίωση. Αντίθετα, το Ισραήλ απαντά με όλο και πιο έντονη καταπίεση, με περισσότερες επιθέσεις, καθημερινές συλλήψεις και φυλακίσεις Παλαιστινίων αγωνιστών που με πέτρες παλεύουν ενάντια στον πάνοπλο ισραηλινό στρατό, με το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, με ένα Τείχος που χωρίζει τη χώρα στα δύο, με εκτεταμένους εποικισμούς, με κατεδαφίσεις παλαιστινιακών σπιτιών, που σαν αποτέλεσμα έχουν τη βίαιη απομάκρυνση των κατοίκων από τις εστίες τους.

Από αυτή τη φασιστική πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ δεν ξεφεύγει καμία μειονότητα. Όπως οι 240.000 Άραβες Βεδουίνοι που ζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στην περιοχή και οι οποίοι, παρά το ότι είναι Ισραηλινοί υπήκοοι, αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, στους οποίους αρνείται τις πιο βασικές υπηρεσίες, όπως τρεχούμενο νερό, ασφαλτοστρωμένους δρόμους με πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμό, ιατρική φροντίδα, σχολεία.

Όλα αυτά γίνονται με την απροκάλυπτη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ αλλά και την ανοχή του ΟΗΕ. Γιατί όλοι μαζί αναγνωρίζουν στα λόγια το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν μια δική τους πατρίδα αλλά με την πολιτική τους ,αρνούνται στην πράξη αυτό το δικαίωμα. Από τη μια, εκδίδουν συστάσεις για την αλλαγή της πολιτικής του Ισραήλ και από την άλλη, κλείνουν με την ισραηλινή κυβέρνηση εμπορικές συμφωνίες, οργανώνουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, κάνουν συναντήσεις με ισραηλινούς αξιωματούχους στους οποίους υπόσχονται ολοένα και περισσότερα τραβώντας, έτσι, το χαλί κάτω από τα πόδια του λαού της Παλαιστίνης. Όλα αυτά γιατί στη δική τους ζυγαριά βαραίνουν περισσότερο τα κέρδη των μονοπωλίων από το δίκιο ενός ολόκληρου λαού.

Καταγγέλλουμε την πολιτική – οικονομική – στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, που διαρκώς αναβαθμίζεται και είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους, καθώς και την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν στις 14 Μάη 2018 την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την στην πράξη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία, τις δολοφονικές επιθέσεις στον Παλαιστινιακό λαό με δεκάδες νεκρούς, που αποτελούν κρίκο στην παραπέρα κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, με απώτερο στόχο το Ιράν, και που βρίσκουν την πλήρη στήριξη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Το φιτίλι μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Μ. Ανατολή είναι αναμμένο. Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι πρόσφατες επιδρομές του Ισραήλ σε συριακό έδαφος οξύνουν την αντιπαράθεση μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και κέντρων στην περιοχή.

Οι όποιες αντιθέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους, γύρω από τη Συμφωνία για το Πυρηνικό Πρόγραμμα του Ιράν, σχετίζονται με τους λυσσαλέους ανταγωνισμούς για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία, τους πλούσιους ενεργειακούς κι άλλους πόρους και τους διαύλους μεταφοράς τους. Οι ΗΠΑ, μπροστά πάντα στη στήριξη του κράτους – χωροφύλακά τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, του Ισραήλ, ξεδιάντροπα έσπευσαν δια στόματος του νέου ΥΠΕΞ, -ο οποίος φέρει και “τίτλο τιμής” από τη θητεία του στο τιμόνι της CIΑ- να στηρίξουν τις δολοφονίες και τους τραυματισμούς, επικαλούμενοι μάλιστα το “δικαίωμα στην αυτοάμυνα”..!

Καταγγέλλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που από τη μια μοιράζει υποκρινόμενη, λόγια συμπάθειας για τον Παλαιστινιακό λαό, ενώ την ίδια στιγμή “ξεπλένει” τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, αναβαθμίζοντας διαρκώς την πολιτική – οικονομική – στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους. 

Καταδικάζουμε την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ – Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ

Διανύουμε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες και σύνθετες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Η όξυνση νέων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και άλλες ισχυρές χώρες του ΝΑΤΟ, με τη Ρωσία, την Κίνα, δημιουργούν συνθήκες αναδιατάξεων στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, των Βαλκανίων. Να έχουμε καθαρό ότι στο επίκεντρο μπαίνει το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο στη μοιρασιά των σφαιρών επιρροής, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Υπάρχουν ενεργές πολεμικές εστίες στην Ουκρανία, τη Συρία, την Υεμένη, τη Λιβύη, την Υποσαχάρια Αφρική. Υπάρχει ενεργή αντιπαράθεση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα ΕΕ – Ρωσίας. Δεκάδες χιλιάδες ΝΑΤΟικοί στρατιώτες (για 40.000 κάνει λόγο ο γγ της λυκοσυμμαχίας), είναι πανέτοιμοι να εμπλακούν σ’ ένα ολέθριο για τους λαούς της περιοχής πόλεμο. Η συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο Πέλαγος, την Ανατολική Μεσόγειο, διαρκώς αυξάνεται. Στην περιοχή μας συγκεντρώνεται τεράστια δύναμη πυρός. Ο κίνδυνος γενίκευσης των πολεμικών συγκρούσεων, δεν αποτελεί μια πρόβλεψη που ανάγεται στο μακρινό μέλλον.

Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η κλιμάκωσή τους είναι παρόντες.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την πλήρη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, συνεχίζει και κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επιδίδεται σε μια σφοδρή προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, με το επιχείρημα ότι τάχα βγαίνουμε από τα μνημόνια και την επιτήρηση. Κάνει το μαύρο άσπρο, δίνει τα ρέστα της, ώστε ο λαός όχι μόνο να ανεχτεί την πολιτική τους, αλλά να σκύψει το κεφάλι, να δεχτεί τα νέα μέτρα, να γίνει συμμέτοχος. Οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, οι πλειστηριασμοί για τη λαϊκή κατοικία, η ακόμα μεγαλύτερη μείωση του αφορολόγητου, η εγκληματική υποβάθμιση της Παιδείας και της Υγείας, είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Τη στιγμή που ο λαός πεινάει και υποφέρει από τα αντιλαϊκά μέτρα, δίνουν το 2.4% του ΑΕΠ, πάνω από 4 δις ευρώ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Στηρίζουν όλες τις αντιδραστικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η συγκυβέρνηση, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα, εκπληρώνουν ειδική αποστολή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Γι αυτό και στις 30 του μήνα, στην πανελλαδική απεργία, καλούμε το λαό την εργατική τάξη τους αγωνιστές του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, , να δώσουν μαζικό, βροντερό “παρών” στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Να στείλουν μήνυμα καταδίκης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων που γονατίζουν το λαό με νέα αντιλαϊκά μέτρα.

 

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Η συγκυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα μετατρέπουν τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο Βολής, με συνεχείς ασκήσεις – πρόβες πολέμου. Προετοιμάζουν το έδαφος για νέες επεμβάσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εντείνουν ακόμη περισσότερο την καταστολή, χτυπάνε με μανία φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους που διαδηλώνουν μπροστά από το άγαλμα του μακελάρη των λαών προέδρου των ΗΠΑ Τρούμαν, αυτού που ισοπέδωσε με τις ατομικές βόμβες τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες φοιτητές, που στις 27 του Ιούνη δικάζονται εξ αναβολής με στημένες κατηγορίες από τη συγκυβέρνηση.

Ο λαός πρέπει να καταδικάσει αποφασιστικά κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμική επιχείρηση στο εξωτερικό και να προστατέψει τα σύνορα της χώρας. Να υπερασπιστεί τα δικά του συμφέροντα ενάντια στην πλουτοκρατία, την κυβέρνησή της και την πολιτική που απειλεί να στείλει  τον ίδιο και τα παιδιά του στο πολεμικό σφαγείο.

Να διαπεράσει τις λαϊκές δυνάμεις η θέση πως η υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, συνδέεται άρρηκτα με την πάλη για την ανατροπή του πραγματικού αντιπάλου, που είναι το κεφάλαιο και η εξουσία του.

Η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα φέρουν μεγάλες ευθύνες.

Είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό γιατί ξεπλένουν με τη στάση τους τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, παρουσιάζοντας τον Τραμπ ως “διαβολικά καλό” και εμπλέκουν τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Ο λαός μας όμως γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνουν αυτές οι κυβερνητικές θέσεις, γνωρίζει ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι αντίπαλοι του λαού μας και των άλλων λαών. Η κυβερνητική πολιτική είναι συνειδητά για λογαριασμό της αστικής τάξης, ενταγμένη στο ρόλο της, που απορρέει απ’ τις ιταμές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί απέναντι στη λυκοσυμμαχία, αναγορεύοντας τους ιμπεριαλιστές εγκληματίες σε θεματοφύλακες της ειρήνης και των συμφερόντων τάχα του ελληνικού λαού.

Το ίδιο ισχύει και για την παραχώρηση ελληνικού εδάφους, για το στήσιμο των βάσεών τους με πρώτη τη Σούδα το ΄΄αβύθιστο αεροπλανοφόρο΄΄, απόλυτα αναγκαίων για τις φονικές επιδρομές τους.

Η πολιτική αυτή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαία. Η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στο εσωτερικό μιας χώρας έχει επέκταση και στις διεθνείς της σχέσεις. Η εξωτερική πολιτική έχει κι αυτή το στίγμα της αστικής τάξης, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των επιδιώξεων των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και οργανισμών.

Ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση”, το επικίνδυνο δόγμα που προωθεί δηλαδή η κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο που στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων και της πολυδιαφημιζόμενης “δίκαιης ανάπτυξης”, αυτής που ο λαός μας θα κληθεί να πληρώσει με τον ιδρώτα και το αίμα του, κυβέρνηση, συγκεκριμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων τον Αμερικανό πρέσβη που περιοδεύει ανά την Ελλάδα. Πανηγυρίζουν για τη συγκρότηση νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στις περιοχές τους. Φωτογραφίζονται με τους διπλωμάτες της αμερικανικής πρεσβείας, διαφημίζοντας σαν “αναβάθμιση” την εμπλοκή των περιοχών τους σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχέδια. Κρύβουν τη νομοτελειακή συνέπεια αυτών των παραχωρήσεων, τη μετατροπή δηλαδή του εκεί πληθυσμού σε στόχο στις πιθανές ενδοϊμπεριαλιστικές συρράξεις.

Σας καλούμε να μελετήσετε και να προβληματιστείτε με τη θέση μας ότι ειρήνη, σταθερότητα κι ασφάλεια, παρά τους ισχυρισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, αντικειμενικά δεν μπορούν να υπάρξουν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών στους οποίους συμμετέχει ενεργά η χώρα μας.

Ο πραγματικός πατριωτισμός που συνδέεται με το δίκιο και τα συμφέροντα του λαού μας δεν καναλιζάρεται, δεν έχει σχέση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ στην περιοχή και τους πολεμικούς σχεδιασμούς τους.

Φίλες και φίλοι,

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές.

Σίγουρα τίποτε δεν είναι εύκολο. Η συσσωρευμένη όμως πείρα του λαϊκού ταξικού κινήματος, η αταλάντευτη αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική δράση, ακόμη και την περίοδο που τα φαινόμενα απατηλά έδειχναν ότι όλα γκρεμίζονται, τα μηνύματα που εκπορεύονται πάντα επίκαιρα, απ’ τους τίμιους αγώνες του παρελθόντος, οι θυσίες και το αίμα των συντρόφων μας, είναι οι ανεμοδείχτες που δείχνουν την αταλάντευτη πορεία μας προς το μέλλον.

Με τη σημερινή μας συγκέντρωση, απαιτούμε:

  • Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.
  • Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των Υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

 

Συνεχίζουμε δυνατά, αποφασιστικά, κλιμακώνουμε την πάλη μας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις. Είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα, οι λαοί με την πάλη τους θα βγουν στο προσκήνιο και θα νικήσουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 30 του μήνα. Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!

Γεια σας και καλή Δύναμη».

 

 

 

Καταδικάστηκε η νέα σφαγή των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό, δείχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Καταγγέλθηκε η ενέργεια των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την με αυτό τον τρόπο ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και βάζοντας νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

 

 

 

Καταγγέλθηκε η πολιτική – οικονομική, αλλά και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, που διαρκώς αναβαθμίζεται. Αυτοί που πυροβολούν στο απαράδεκτο τείχος τους αγωνιστές Παλαιστίνιους, είναι οι ίδιοι που συνεκπαιδεύονται με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!

 

Τονίστηκαν οι εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Από τη μια μοιράζει δήθεν λόγια συμπάθειας για τον Παλαιστινιακό λαό, ενώ την ίδια στιγμή «ξεπλένει» τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τη συνεργασία τους.

Καταδικάστηκε η υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και απαίτησε να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης και κάηκαν, συμβολικά, σημαίες των κρατών δολοφόνων Ισραήλ και ΗΠΑ.

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα