Τετάρτη, 24/04/2024 | 05:10

Ανακοίνωση για την διακοπή ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ στον ΤΟΕΒ Φαναρίου Πρέβεζας

965 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/05/2018, 6:34 μμ | 0 σχόλια

 

 

Λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, προς τη ΔΕΗ ΑΕ, η εταιρεία προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η άρδευση θέτοντας σε κίνδυνο τις καλλιέργειες των χιλιάδων αγροτών  και σε μια περίοδο που υπάρχει αυξημένη ανάγκη για άρδευση.

Η μικρομεσαία αγροτιά δέχεται ένα ακόμα χτύπημα από την πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμά της.

Η κατάστασή τους είναι αποτέλεσμα και συγκεκριμένων πολιτικών της Τοπικής Διοίκησης και των κυβερνήσεων.

Η βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνέχεια της πολιτικής των προηγουμένων κυβερνήσεων, έρχεται να δώσει το τελικό χτύπημα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η αύξηση του κόστους παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων, ο ΕΝΦΙΑ, η επιβολή πράσινου τέλους στο νερό, τo χαράτσι για τη “νομιμοποίηση” της ιδιοκτησίας με την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, εξοντώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες.

 Και τώρα τους κόβουν και το νερό φέρνοντας τους στα πρόθυρα της πλήρης και άμεσης καταστροφή.

Εάν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, οι αγρότες της περιοχής θα καταστραφούν αφού δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να οργανώσουν την πάλη τους.

Στην επίθεση που δέχονται  χρειάζεται να απαντήσουν με τη δική τους αντεπίθεση και κλιμάκωση της δράσης τους, διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό, χρειάζεται συνολική σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, με την ΚΑΠ, με το μονόδρομο της ΕΕ. Πάλη για να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι.

Οι υπηρεσίες άρδευσης πρέπει να έχουν αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα και να μην λειτουργούν ως επιχειρήσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας, χρειάζεται να συνδέεται και να συντονίζεται με τον αγώνα των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας.

Το επόμενο διάστημα το Κόμμα μας θα πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, για να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που πλήττονται.

 

ΚΟΒ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα