Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:13

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ

959 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/05/2018, 6:50 μμ | 0 σχόλια

 

 

Αίτηση πτώχευσης για προστασία από τους πιστωτές κατέθεσε η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ.

Στην αίτησή της η εταιρεία ζητά, μεταξύ άλλων, να ορισθεί ημερομηνία παύσης πληρωμών, η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης επί της αίτησης, να ορισθεί σύνδικος, να διαταχθεί παράλειψη της σφράγισης της περιουσίας της και να ανατεθεί προσωρινά η διοίκηση της περιουσίας και η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε τρία μέλη του υπάρχοντος δ.σ. με τη σύμπραξη του συνδίκου έως και την παρέλευση της τρίμηνης προθεσμίας για την υποβολή σχεδίου αναδιοργάνωσης αλλιώς μέχρι τη συνέλευση των πιστωτών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο η εταιρεία προχώρησε σε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106, λόγω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, απλήρωτων υποχρεώσεων και οφειλών στους εργαζόμενους και παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες από το δικόγραφο καθώς δεν ευοδώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης με την οποία θα ρυθμίζονται οι υποχρεώσεις της.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της ΒΙΚΗ ανέρχονται σε 44,6 εκατ. ευρώ ενώ οι απαιτήσεις με ημερομηνία υπολογισμού 31/12/2017 στα 9,9 εκατ. ευρώ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα