Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:36

Συνεχώς αυξανόμενο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τουρισμό στην Ήπειρο

1051 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/04/2018, 2:10 μμ | 0 σχόλια

 

 

Είκοσι και πλέον επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, Δήμοι κ.α., που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή δημόσια πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου,  έδωσαν δυναμικό παρών στη φετινή Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Ταξίδι 2018» της Κύπρου.

Από την Έκθεση- στην οποία η Περιφέρεια συμμετείχε για 15η συνεχή χρονιά- επιβεβαιώθηκε το  συνεχές και  εντεινόμενο ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ήπειρο,  όπως αποτυπώθηκε και από την μεγάλη επισκεψιμότητα του περιπτέρου, που ήταν αυξημένη κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η φετινή συμμετοχή της Ηπείρου ήταν η πολυπληθέστερη ως τώρα, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν και οι απευθείας πτήσεις της TUS Air από και προς Ιωάννινα. Όπως εκτίμησαν παράγοντες του Κυπριακού τουρισμού οι συγκεκριμένες πτήσεις μαζί με τις πτήσεις που ήδη εκτελούνται μέσω Ακτίου,  θα συντελέσουν στην περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών προς όλους τους προορισμούς της περιφέρειας.

Οι Ηπειρώτες επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες της Κύπρου για σύναψη συμφωνιών, ενώ οι εκπρόσωποι των Δήμων Ιωαννιτών, Αρταίων, Σουλίου, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων και ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος, που συμμετείχαν στην αποστολή και στο περίπτερο της Ηπείρου, παρουσίασαν τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά των περιοχών τους.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης (που πραγματοποίησε τα εγκαίνια της Έκθεσης), ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, ο Διευθυντής του Ε.Ο.Τ. Θαλασσινός Θεόδωρος,  ο Επίσκοπος Μεσαωρίας Γρηγόριος, ήταν ορισμένοι από τους επισήμους, οι οποίοι επισκέφτηκαν το περίπτερο της Ηπείρου, εκθειάζοντας τη συνεχώς αναβαθμιζόμενη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση «Ταξίδι».

Το περίπτερο της Ηπείρου, ήταν και ο πρώτος σταθμός των τουριστικών επιχειρηματιών της Κύπρου, (επικεφαλής των οποίων ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ΑCΤΑ Βασίλειος Σταματάρης), του Εκπροσώπου του  Συνδέσμου Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου, του  Διευθύνοντα  Σύμβουλου της TUS κ.α.

Σε παράλληλη εκδήλωση έγινε παρουσίαση του προορισμού «Ήπειρος». Μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης Στράτος Ιωάννου, ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση των αξιοθέατων και όλων των μορφών τουρισμού της Ηπείρου από τη Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Ιουλία Μαρκούλα, του Epirus trail από στέλεχος της Διεύθυνσης και των Δήμων από εκπροσώπους τους.

«Η Ήπειρος είναι πλήρης προορισμός με όλο το βάρος και την πολυχρωμία που περικλείει η λέξη. Μαγεύει τον επισκέπτη, σε κάθε μεριά της, κάθε εποχή του χρόνου.  Η απομόνωση στην οποία επί δεκαετίες βρισκόταν η Ήπειρος, λόγω της δύσκολης πρόσβασης, άφησε ανέπαφη τη φύση της και ζωντανά τα σημάδια της ιστορίας», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μαρκούλα, καλώντας τους Κυπρίους να επισκεφθούν την Ήπειρο.

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από τη Διεθνή Έκθεση «Ταξίδι 2018» ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η Περιφέρεια, συστηματικά επί πολλά χρόνια προβάλλει την Ήπειρο στην Κύπρο, συμμετέχοντας ανελλιπώς στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Λευκωσίας και έχοντας διοργανώσει κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις προβολής του τουριστικού μας προϊόντος. Μόνο με τη συστηματική και συνεχή δουλειά επιτυγχάνουμε αποτελέσματα, τα οποία είναι ορατά και μετρήσιμα. Μεταξύ αυτών είναι οι πτήσεις που πραγματοποιούνται  εδώ και τρία χρόνια από το Άκτιο κι αυτές που ξεκίνησαν φέτος από τα Ιωάννινα, που συμβάλλουν στην αύξηση των επισκεπτών από την Κύπρο.   Σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε η αύξηση θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή τα επόμενα χρόνια. Το γεγονός αυτό δικαιώνει τις προσπάθειές μας, για συνέχιση του έργου και την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, με τον οποίο αλλάζει ο τουριστικός χάρτης της Ηπείρου και ενισχύεται η τοπική μας οικονομία».

Ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Ν. Γκόλας

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών, Νίκος Γκόλας, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

 

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου τα Γιάννενα και μέσω αυτών η Ήπειρος είναι πολύ κοντά στο γίνουν κόμβος που θα συνδέει την Ελλάδα με πολλές πόλεις του εξωτερικού μέσω των πτήσεων της εταιρίας TUS.

Αυτό δείχνει ότι οι προσπάθειες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα στο τομέα του τουρισμού είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Οι σχέσεις που έχουν αναπτυχτεί με την διοίκηση της αεροπορικής εταιρίας από την πλευρά του Δήμου, της Περιφερείας και των επαγγελματιών είναι άριστες και είμαι σίγουρος ότι θα οδηγήσουν τον τουρισμό των Ιωαννίνων στην επόμενη μέρα, η οποία θα έχει αναπτυξιακά οφέλη για όλη την κοινωνία κι όχι μόνο για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με αυτόν.

Πιστέψαμε από την αρχή σε αυτό το εγχείρημα.

Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά και θεωρώ πως σήμερα είμαστε πολύ κοντά στο να δηλώσουμε πως τα έχουμε καταφέρει».

 

 Η αποστολή

Στη Διεθνή Έκθεση «Ταξίδι 2018»  εκπροσωπήθηκαν:

Η Περιφέρεια Ηπείρου με τον Αντιπεριφεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Δημήτρη Σιώλο, την Διευθύντρια Τουρισμού Ιουλία Μαρκούλα και στελέχη της Διεύθυνσης.

Ο Δήμος Ιωαννιτών με τον Αντιδήμαρχο Ν.Γκόλα, τον Δημοτικό Σύμβουλο Ν. Τσόλη  και τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου Στ. Ζέρβα.

Ο Δήμος  Σουλίου, με τη Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραϊμη και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού Βασιλική Ντούκα.

Ο Δήμος Αρταίων με Διευθυντικά Στελέχη Τουρισμού.

Ο Δήμος Κόνιτσας με την Αντιδήμαρχο Κατερίνα Δημαράτου και δύο δημοτικούς συμβούλους

Ο Δήμος Β. Τζουμέρκων με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και υπεύθυνο Τουρισμού Βαγγέλη Γιωτόπουλο

Ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ν. Σαρακατσάνο και το μέλος Γ. Κάκο.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα