Παρασκευή, 19/04/2024 | 05:25

ΝΕΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΡΥΟΠΗΓΗΤΩΝ – Η ΚΡΥΟΠΗΓΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

1007 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/04/2018, 4:54 μμ | 0 σχόλια

 

 

Προς

1) Δήμαρχο Πρέβεζας  κ. Μπαϊλη

2) Αντιπεριφερειάρχη  Πρέβεζας κ. Ιωάννου

3)Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας

4) ΙΓΜΕ Πρέβεζας

5) ΔΤΥ Πρέβεζας

6) Βουλευτή Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ

7) Βουλευτή Πρέβεζας ΝΔ

 

Κρυοπηγή Πρέβεζας, 10 Απριλίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΙΤΗΣΗ

Εμείς οι κάτοικοι Κρυοπηγής Πρέβεζας σήμερα 10 Απριλίου 2018, συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία του Πολιτιστικού μας Συλλόγου σε έκτακτη Συνέλευση με θέμα «Κατολίσθηση – Καθίζηση –  Μετατόπιση εδάφους» και ομόφωνα αποφασίσαμε τα εξής:

1) Eκφράζουμε τη βαθειά μας ανησυχία για την έκταση, την ένταση και τη διάρκεια του πρωτοφανούς γεωλογικού φαινομένου που έπληξε το χωριό μας.

2) Το πρωτοφανές για την περιοχή μας φαινόμενο της κατολίσθησης – μετατόπισης εδάφους η οποία έγινε αντιληπτή από εμάς την 27η Μαρτίου 2018  έχει καταστρέψει ήδη μέχρι σήμερα πέραν από υποδομές (δρόμους και γεφύρια) και τεράστιες ελαιοφυτευμένες  εκτάσεις γης  (μέχρι στιγμής περίπου 800 στρέμματα με αριθμό δένδρων 2.500 ρίζες).

3) Το φαινόμενο κρίνουμε ότι είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί απειλώντας να καταστρέψει μεγαλύτερες εκτάσεις γης, αγροικίες και πιθανόν κατοικίες.

4) Υπάρχει έντονη ανησυχία στους κατοίκους του χωριού όσον αφορά ακόμα και την ύπαρξη του χωριού, τη σταθερότητα του εδάφους και τη σύνδεση του χωριού με τα οδικά δίκτυα.

5) Τη βαθειά μας ανησυχία επιτείνει, πέρα από το ιστορικό της περιοχής , η συνεχής σεισμική δραστηριότητα στο χωριό μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι ανεξήγητες ρωγμές σε διάφορα σημεία, οι σποραδικές μικρές κατολισθήσεις σε άλλα σημεία, η ξαφνική απώλεια νερού σε πηγές και η επανεμφάνιση παλιών πηγών.

Κατόπιν τούτων απαιτούμε:

  • Tην άμεση κήρυξη του χωριού Κρυοπηγή Πρέβεζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ( ενεργοποίηση εγκυκλίου2300/29.03.2016) από τον κύριο Δήμαρχο .
  • Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα « Λήψη άμεσων και κατεπειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην Κρυοπηγή και συγκεκριμένα:
  1. Έγκριση απαιτούμενου κονδυλίου για την χρηματοδότηση της γεωλογικής μελέτης από το ΙΓΜΕ
  2. Κινητοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών για την επιτόπου επισκόπηση των κατοικιών του χωριού όσον αφορά την ασφάλεια τους ( στατική επάρκεια κλπ)και λήψη επειγόντων μέτρων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας της περιοχής.
  3. Συντήρηση όλων των αγροτικών δικτύων .
  4. Την επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη , χάραξη και κατασκευή ασφαλούς και σύντομης οδικής σύνδεσης του χωριού με το εθνικό οδικό δίκτυο .

2) Την άμεση προσέλευση εμπειρογνωμόνων και επιστημονικών κλιμακίων όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων για πλήρη έλεγχο και τεκμηριωμένη επιστημονική απάντηση για τη δημιουργηθείσα  κατάσταση και επίσημη γραπτή ενημέρωση των κατοίκων.

3) Την άμεση αποκατάσταση των οδικών δικτύων και υπόλοιπων υποδομών που επλήγησαν στην ευρύτερη περιοχή, και συγκεκριμένα :

Αναβάθμιση οδικού δικτύου από διασταύρωση Καμαρίνας μέχρι Κρυοπηγή( Υπάρχει άμεσος κίνδυνος αποκλεισμού του χωριού της Κρυοπηγής, της Μονής Ζαλόγγου, του Αρχαιολογικού χώρου Κασσώπης ,και της πρόσβασης στο μνημείο Ζαλόγγου.

4) Την άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την καταβολή αποζημιώσεων και την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Οι κάτοικοι της Κρυοπηγής                                                         Ο πρόεδρος της Κρυοπηγής

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα