Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:41

Η Πρεβεζάνα Τζίνα Λαμπρούση, μιλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την κατάκτηση του Challenge Cup από τον Ολυμπιακό στην Προύσα

1196 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/04/2018, 5:31 μμ | 0 σχόλια

 

 

Τρελαμένη από χαρά δήλωσε η Τζίνα Λαμπρούση, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Challenge Cup με τον Ολυμπιακό.

Η διεθνής κεντρική σχολίασε τα στοιχεία που οδήγησαν τις «ερυθρόλευκες» στην τεράστια επιτυχία, τον στόχο του τρεμπλ που ακολουθεί, αλλά και την το επίπεδο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

«Έμαθα μόλις φτάσαμε Ελλάδα για τον Έλληνα πιλότο που έχασε τη ζωή του. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για το χαμό του», προσέθεσε η 25χρονη παίκτρια.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω» με τους Μπάμπη Χριστόγλου, Μιχάλη Λεάνη και Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου:

Για το πώς βίωσαν τον τελικό: «Τα μυαλά τώρα είναι στον ουρανό. Δεν θεωρώ ότι ήμασταν ξεγραμμένες. Στο πρώτο ματς χάσαμε, αλλά δεν ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Αποδείξαμε πως παίζουμε καλύτερα εκτός έδρας, παρά εντός».

Για το αν φταίει το άγχος και δεν αποδίδουν το ίδιο στο κλειστό του Ρέντη: «Δεν έχουμε άγχος. Στου Ρέντη περιμένουμε πως και πως τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, για να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Είναι μεγάλο κίνητρο η παρουσία του κόσμου. Φέτος, τα περισσότερα εντός έδρας ήταν πρώτα ματς, προερχόμασταν και από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος που δεν είναι υψηλού επιπέδου, ώστε να μας βοηθήσουν»

Για το τι συζήτησαν μεταξύ τους μετά το πρώτο χαμένο σετ στον τελικό με την Μπούρσα: «Παρότι χάσαμε, είχαμε καταφέρει να μαζέψουμε το σκορ και πήραμε τα πάνω μας. Φτάσαμε αρκετά κοντά, πριν στο τέλος. Είπαμε ότι δεν θα το αφήσουμε και ότι πάμε να πάρουμε την κούπα. Στη συνέχεια είδαμε ότι βρήκαμε ρυθμό και υπήρχε πολλή ενέργεια. Έτσι φτάσαμε στο τελευταίο σετ, στα μέσα περίπου, που δεν πιστεύαμε ότι ήμασταν κοντά στο 3-1 και θα το παίρναμε».

Για το αν μπορείς να διαβάσεις τον αντίπαλο σε ένα τέτοιο ματς: «Σίγουρα, υπάρχει άγχος. Οι παίκτριες της Μπούρσα ήδη ήταν μπροστά και σκέφτηκαν ότι έπρεπε να το τελειώσουν. Εμείς μπήκαμε ελεύθερα. Αυτό πρέπει να κάνεις σε κάθε ματς. Χρειάζεται συγκέντρωση, αλλά πρέπει και να ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις. Αν δουλεύεις θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Για την ηρεμία του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Όλα αυτά τα χρόνια που είναι στην ομάδα υπάρχει μια πάρα πολύ ωραία ηρεμία, με θετική αύρα και ενέργεια. Μας δένει πολύ. Θα φωνάξει εκεί που πρέπει, αλλά μας έχει δώσει πειθαρχία που βγαίνει στο παιχνίδι. Είναι και στη νοοτροπία του να εκδηλώνεται με αυτόν τον τρόπο. Είναι ήρεμη δύναμη».

Για τη συνέχεια: «Από δω και πέρα, αφού πήραμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο και γράψαμε ιστορία για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό βόλεϊ οι στόχοι ανεβαίνουν. Είναι τεράστιο βάρος, αλλά και κίνητρο για περισσότερα τρόπαια. Σε βοηθάει να ανεβάσεις ακόμα περισσότερο τους στόχους σου. Προς το παρόν, έχουμε μπροστά μας έναν ακόμα τίτλο, για να συμπληρώσουμε το τρεμπλ. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι για μεγαλύτερους στόχους. Έχουμε μια μέρα ρεπό να χαλαρώσουμε και μετά θα συγκεντρωθούμε για να τελειώσουμε αυτό που έχουμε να κάνουμε».

Για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό: «Η διοίκηση του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ, ιδιαίτερα με την ενίσχυση της ομάδας. Μας έχουν αγκαλιάσει πάρα πολύ. Καθημερινά έρχεται στο γήπεδο κάποιος από τη διοίκηση, μας τα παρέχουν όλα, δεν μας έχει λείψει τίποτα. Είναι ό,τι καλύτερο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ενώ είναι πολύ ψηλά και συγκριτικά με άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους».

Για το επίπεδο του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα: 
«Δυνατότητες υπάρχουν πάρα πολλές. Πρέπει να βρεθούν προπονητές που θα θέλουν να μάθουν πραγματικά βόλεϊ στα παιδιά, να ασχοληθούν μαζί τους και να βγάλουν το καλύτερο από αυτά. Να φανούν τα ταλέντα και να βγαίνουν συνέχεια παιδιά. Η χθεσινή μέρα πρέπει να είναι κίνητρο για όλους, ώστε να γίνουν περισσότερα πράγματα συλλογικά αλλά και στην Εθνική».

Για τα υψηλότερα μπάτζετ που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη: «Δεν πάμε με αυτή τη σκέψη στα παιχνίδια. Προσπαθούμε να παίξουμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Φέτος ανεβήκαμε ένα επίπεδο, με τις μεταγραφές που κάναμε. Θέλαμε να παίξουμε για εμάς, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο στόχος ήταν αρμονικό παιχνίδι που θα έδινε τη νίκη».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα