Κυριακή, 25/09/2022 | 00:59

Ανατροπή σκηνικού, στην υπόθεση της ειδικευόμενης γιατρού, της οποίας τη σύμβαση κατήγγειλε το Δ.Σ. του νοσοκομείου Πρέβεζας

725 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/04/2018, 11:54 πμ | 0 σχόλια

 

 

Μια περίεργη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, αναφορικά με τη διοίκηση του νοσοκομείου Πρέβεζας και ειδικευόμενη παθολόγο γιατρό, ζήτημα που αναρτήθηκε και στο Διάυγεια. Την Μεγάλη Εβδομάδα, η διοίκηση του νοσοκομείου Πρέβεζας,   αναγκάστηκε να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας ειδικευόμενης γιατρού, που εργάζεται στο ΓΝ Πρέβεζας, καθώς υπήρξαν σοβαρά στοιχεία που μαρτυρούν το ενδεχόμενο η νεαρή γιατρός να μην έχει αυθεντικό πτυχίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο σε τοπικά ΜΜΕ, όσο και σε κεντρικού επιπέδου, υπήρξε η σημαντική σημείωση : Πρόκειται όντως για μία πολύ περίεργη υπόθεση, που δύσκολα κάποιος μπορεί να βγάλει πρόωρα συμπεράσματα. Και πολύ ορθώς έπραξαν αφού όλα δείχνουν ότι έχουμε ανατροπή σκηνικού. Επικοινωνώντας με τον γνωστό δικηγόρο και δικηγόρο της ειδικευόμενης γιατρού Βασίλη Γιάπρο, ο κ. Γιάπρος προέβη στην ακόλυθη δήλωση, η οποία φωτίζει την υπόθεση και σαφέστατα δημιουργεί τα νέα δεδομένα:

Σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Πρέβεζας με την οποία καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας αλλά και των δημοσιευμάτων με τα οποία αναπαράχθηκε η απόφαση αυτή και προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια κάνω γνωστά τα εξής:

Η εντολέας μου, ειδικευόμενη Ιατρός στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου L’ AQUILA της Ιταλίας κατά το χρονικό διάστημα 2000 – 2008 απ’ όπου και έλαβε πτυχίο την 18-7-2008 με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ 100/110.

Εν συνεχεία και μετά τρίμηνη εκπαίδευση έδωσε με επιτυχία εξετάσεις και απέκτησε την άδεια άσκησης επαγγέλματος Ιατρού με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ 262/270.

Την 6-4-2009 υπήρξε θύμα του καταστρεπτικού σεισμού που έπληξε την πόλη L’ AQUILA. Τραυματίσθηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα χωρίς κανένα προσωπικό της αντικείμενο, η δε περίπτωσή της έγινε γνωστή και συγκίνησε το πανελλήνιο εκείνη την εποχή μέσω της προβολής από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εξαιτίας του σεισμού από το Πανεπιστήμιο χάθηκαν, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για αρκετούς άλλους φοιτητές, πολύ σημαντικά προσωπικά τους στοιχεία μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούσαν την λήψη του τίτλου σπουδών. Για τον λόγο αυτό εντελώς εσφαλμένα εκδόθηκε αρχικά το έγγραφο του Πανεπιστημίου που αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

Ήδη όμως και σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για να ανακληθεί το έγγραφο του Πανεπιστημίου, να αποκαταστηθεί η αλήθεια, το δίκαιο και η νομιμότητα και να πιστοποιηθεί η απόκτηση του τίτλου σπουδών και της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Η εντολέας μου εκφράζει την λύπη και την πικρία της διότι, αφενός μεν, δεν της δόθηκε ικανή πίστωση χρόνου προκειμένου να αποκατασταθεί το λάθος του Ιταλικού Πανεπιστημίου, αφετέρου δε, μέσω της ανάρτησης στο διαδίκτυο της απόφασης περί καταγγελίας της σύμβασης εργασίας (άραγε σε τι αποσκοπούσε η ανάρτηση αυτή;) αλλά και εν συνεχεία της δημοσιότητας του θέματος σε ιστοσελίδες ειδησεογραφικού περιεχομένου, διασύρθηκε και σπιλώθηκε με τον πιο σκληρό και βάναυσο τρόπο η ατομική και επαγγελματική τιμή και υπόληψή της.

Θέλει δε να ευχαριστήσει τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμενος του τι ακριβώς έχει συμβεί στάθηκε αρωγός της.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα