Πέμπτη, 25/04/2024 | 17:17

Α΄ Ερασιτεχνική ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: Ο Αχέρων, ο Απόλλων, ο ΠΑΣ Πρέβεζα και το φετινό πρωτάθλημα…

1494 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/04/2018, 12:53 μμ | 0 σχόλια

 

 

Μία στροφή πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να καταθέσουμε τις απόψεις μας, για το πως κινήθηκε φέτος η Α΄ερασιτεχνική της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος:  Φορτούνα Βαλανιδοράχης-Θρίαμβος Λούρου 0-1, Αμβρακικός Βόνιτσας-Αναγέννηση Αχερουσίας 7-1, Ερμής Καναλίου-Ηρακλής Αγίου Γεωργίου 3-0, ΑΟ Παλαίρου-ΑΕ Πρέβεζας 5-1, ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Πλαγιάς 3-1, Κεραυνός Θεσπρωτικού-ΑΟ Καρυάς 1-2, Αχέρων Καναλακίου-Απόλλων Πάργας 1-1, Οδυσσέας Νυδριού-ΑΟ ΡΙΑ 5-0. Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, η βαθμολογία μία αγωνιστική πριν το τέλος, έχει ως εξής: Ο Αχέρων Καναλακίου έχει 68 βαθμούς, ο ΠΑΣ Πρέβεζα 64, Απόλλων Πάργας και Α.Ο. Καρυάς 63. Από εκεί και πέρα ακολουθούν ο Θρίαμβος Λούρου με 54, ο Α.Ο. Πλαγιάς με 52, ο Κεραυνός Θεσπρωτικού και ο Αμβρακικός Βόνιτσας με 48 βαθμούς, ο Οδυσσέας Νυδρίου έχει 47 βαθμούς, ο Α.Ο. Παλαίρου έχει 46, η Φορτούνα Βαλανιδοράχης 43, ο Ερμής καναλίου 23 και στην επικίνδυνη ζώνη η Α.Ε. Πρέβεζας, ο Ηρακλής Αγίου Γεωργίου 13 βαθμούς , έχουν υποβιβαστεί Αναγέννηση Αχερουσίας με 7 βαθμούς και Α.Ο. ΡΙΑ έχει 3 βαθμούς. Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει τους εξής αγώνες: Αμβρακικός Βόνιτσας-Φορτούνα Βαλανιδοράχης, Θρίαμβος Λούρου-Οδυσσέας Νυδρίου, Αναγέννηση Αχερουσίας-Α.Ο. Παλαίρου, Απόλλων Πάργας-Ηρακλής Αγίου Γεωργίου, Α.Ε. Πρέβεζας-Κεραυνός Θεσπρωτικού, Α.Ο. Πλαγιάς-Αχέρων Καναλακίου, Α.Ο. Καρυάς-Ερμής Καναλίου, Α.Ο. ΡΙΑ-ΠΑΣ Πρέβεζα. Σε ότι αφορά την πρώτη τετράδα, εάν ο Αχέρων νικήσει μέσα στην Πλαγιά, τότε στέφεται αυτόματα πρωταθλητής, χωρίς να υπάρξουν πλέι οφ. Σε περίπτωση που ο Αχέρων δεν τα καταφέρει στην Πλαγιά, θεωρώντας δεδομένο ότι ο ΠΑΣ Πρέβεζα που είναι δεύτερος θα κερδίσει τον αδύναμο κρίκο του πρωταθλήματος τον Α.Ο. ΡΙΑ, τότε θα γίνουν Πλέι οφ με τον Αχέρων όμως να τερματίζει πρώτος και να έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Ο αγώνας-φωτιά της τελευταίας αγωνιστικής λοιπόν, είναι αυτός ανάμεσα στον Α.Ο. Πλαγιάς και τον Αχέρων Καναλακίου.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι φέτος στην έδρα του ο Αχέρων, δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον ΠΑΣ Πρέβεζα, ούτε τον Απόλλων Πάργας και ειδικά με τον Απόλλων Πάργας, θα πρέπει να νιώθει πολύ τυχερός που απέφυγε την ήττα. Πέρα από  τις κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησε ο Απόλλων, είναι και η φάση του 43΄που ο Τζίμας ανατρέπει τον Παππά και είναι καθαρό πέναλτι, που όμως δε δόθηκε. Αυτό ήταν και το μοναδικό λάθος της διαιτησίας του κ. Μπαίλη. Μια φάση, μια φάση όμως που πιθανότατα θα καθόριζε και το τελικό αποτέλεσμα.  Ο Απόλλων Πάργας προηγήθηκε με τον Δημήτρη Παππά, στο 6ο λεπτό που έκανε το 0-1 και ο Αχέρων Καναλακίου ισοφάρισε στο 29΄με τον Φάνη Τζίμα που έκανε το 1-1 κι έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη ο Απόλλων Πάργας ήταν καλύτερος και δικαιολογημένα αισθάνεται αδικημένος από το  τελικό αποτέλεσμα. Αντικειμενικά πέρα από την συγκομιδή βαθμών, ο Απόλλων Πάργας φέτος ήταν αν όχι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, σίγουρα η καλύτερη ομάδα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος, όπως δυνατό δεύτερο γύρο και ο Αχέρων έκανε σημαντική συγκομιδή βαθμών, διότι στην αρχή του πρωταθλήματος, δεν έπειθε ότι θα ήταν η ομάδα, που θα έκοβε πρώτη το νήμα. Ο Απόλλων Πάργας ωστόσο συνεχίζει να αποτελεί ομάδα κόσμημα για την περιοχή μας, με διοίκηση και τεχνική ηγεσία που ξέρουν άριστα τα μυστικά της μπάλας.

 

Βέβαια, η μπάλα έχει και τα τερτίπια της και η αλήθεια είναι ότι τα έκανε στον Απόλλωνα, που θα μπορούσε να είναι σε θέση οδηγού και το φαβορί στα πλέι οφ. Ένα είναι σίγουρο, ότι στην ομάδα της Πάργας, σίγουρα, δεν αξίζει η απογοήτευση!

Διαιτητικό τρίο , συνθέσεις των ομάδων και δηλώσεις

 

Διαιτητής: Μπαΐλης

Βοηθοί: Κωνσταντίνου-Τσόγκας

ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου (Χρήστος Τζίμας): Λιάσκος, Μυζεκιάρι, Μπουρνάς, Χότζα, Τζίμας, Λουκούμης, Βασιλείου (52΄Παππάς), Ζήσης (82΄Μπάκας), Ζάκκας (60΄Τσομπάι), Ελέζι, Νικολάου (89΄Κόκκαλης).

Απόλλων Πάργας (Γιώργος Μουστάκας): Σκάρπος, Μπιστιώλης, Γκιζγκιζγιάν, Γκόγκα (78΄Μάρκος Ν.), Μάρκος Β., Τορές, Παππάς, Γκολάκος, Βάσιος (65΄Βέκιος), Μηλιώνης, Ντίσιος (87΄Ευαγγέλου).

 

Πασχάλης Ρίζος: «Υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος»

 

Μετά τον αγώνα ο Πασχάλης Ρίζος έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ευχαριστούμε το Καναλάκι, για την φιλοξενία που μας είχαν, δεν έχουμε κανένα παράπονο από την ομάδα τους, ήταν πολύ φιλικοί προς εμάς, έχουμε παράπονο από τη διαιτησία του κ. Μπαίλη, γιατί υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καθαρό πέναλτι, το οποίο το δέχεται και ο ίδιος ο παίκτης που το έκανε, ο Φάνης ο Τζίμας. Το παραδέχτηκε στο ημίχρονο και είπε ότι “ναι έγινε πέναλτι”, άλλωστε αυτό μπορείτε να το δείτε και στο βίντεο που έχει τραβηχτεί. Είμαστε στενοχωρημένοι γιατί αξίζαμε παραπάνω, ήμασταν καλύτεροι και έπρεπε να είχαμε το αποτέλεσμα, το διπλό μέσα στο Καναλάκι. Σήμερα χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για μας να είμαστε φαβορί στα πλέι οφ.

 

Γιώργος Μουστάκας : “Τα συγχαρητηριά μου στους παίκτες μας, που ήταν πραγματικοί μάγκες”

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Απόλλωνα Πάργας, Γιώργος Μουστάκας, τόνισε μεταξύ άλλων : “Καταρχάς θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στους παίκτες μου, οι οποίοι ήταν πραγματικοί μάγκες. Μάγκες με όλη τη σημασία της λέξεως και στην ποιότητα του παιχνιδιού τους και σε πάθος και σε θέληση. Παίξαμε καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Ίσως ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι με μια ομάδα που ήταν ισάξιά μας και αντάξιά μας. Παίξαμε καταπληκτικά . Δυστυχώς ατυχήσαμε να έχουμε πέντε τελικές προσπάθειες μόνοι μας, χωρίς πίεση και να σκοράρουμε μόνο μία φορά. Ο αντίπαλος με μία μόνο φάση, βρέθηκε στην εστία μας και ισοφάρισε. Είμασταν κατά κράτος καλύτεροι, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Το απόλαυσε ο κόσμος, παίξανε οι δύο καλύτερες ομάδες του δευτέρου γύρου, κατά τεκμήριο και ήταν πραγματικά, διαφήμιση για το ποδόσφαιρο του νομού μας. Το επόμενο Σάββατο το απόγευμα, θα γνωρίζουμε αν θα υπάρχουν μπαράζ ή όχι.”

 

Χρήστος Τζίμας: “Ένα ματς έμεινε, για μας τελικός, πιστεύω θα είμαστε εμείς οι νικητές και θα αποφύγουμε και τα μπαράζ.””

Από τον Αχέρων Καναλακίου, ο Χρήστος Τζίμας δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ήταν ένα ματς που τα είχε όλα, πραγματικό ντέρμπι. Το αποτέλεσμα πιστεύω μπορεί να αδικεί και μας και την Πάργα, άρα υποθέτω ότι μπορεί να ήταν και το δίκαιο αποτέλεσμα. Η άποψή μου είναι ότι δεν θα πάμε στα πλέι οφ. Ένα ματς έμεινε, για μας τελικός, πιστεύω θα είμαστε εμείς οι νικητές και θα αποφύγουμε και τα μπαράζ.”

 

ΠΑΣ Πρέβεζα-Α.Ο. Πλαγιάς 3-1

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα από την πλευρά του έκανε το … αγωνιστικό του καθήκον κερδίζοντας την Πλαγιά και περιμένει μήπως τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στον Α.Ο. Πλαγιάς και τον Αχέρων, οδηγήσει σε πλέι οφ.

29η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας

Σκόρερ: 43′ Δημουλιάς, 44′ Τσάλας, 71′ Μπουρδάρας, 76′ Τουργέλης

Διαιτητής: Σπυράκος

Βοηθοί: Γκαρτζονίκας – Κέφης

ΠΑΣ Πρέβεζα (Μπέκας): Κώτσης, Πανταζής (50′ Κατσούλας), Γκίνι, Λεόπουλος, Τριάντος, Τουλκερίδης (70′ Τουργέλης), Τσάλας (55′ Ντέτσικας), Σκαμνέλος, Νίκου, Μπόμπορης (78′ Καζούκας), Δημουλιάς.

ΑΟ Πλαγιάς (Βασιλειάδης): Καταγής Γ., Κοκόλης Στ., Κοκόλης Γ., Μαχαλιώτης, Καταγής Λ., Μπουρδάρας, Σταμουλάκης Γ. (85′ Φερεντίνος Θ.), Μωραϊτης, Σταμουλάκης Σπ., Φερεντίνος Δ. (78′ Παξινός), Σκλήβας.

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζα, Άγγελος Μπέκας:

“Θα περιμένουμε να τελειώσει η κανονική διάρκεια με την τελευταία αγωνιστική και μετά θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο σήμερα η αποχή από τις υποχρεώσεις λόγω του Πάσχα. Θα τελειώσει πρώτα το πρωτάθλημα και μετά θα πούμε πολλά. Κρατάμε αυτούς τους τρεις βαθμούς. Χρόνια πολλά. Ευχαριστούμε όσους βρέθηκαν στις εξέδρες. Όλα τα άλλα θα τα πούμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος”.

 

Μάριος Γκίνι: “Είμαστε ΠΑΣ Πρέβεζα και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος με ψηλά το κεφάλι”

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Πρέβεζα, Μάριος Γκίνι:

“Ήρθα στην ομάδα στη μέση της σεζόν. Έδωσα ό,τι περισσότερο μπορούσα. Το αν θα πάμε ή όχι μπαράζ δεν είναι στο χέρι μας πλέον. Συνεχίζουμε να κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι περισσότερο μπορούμε μήπως τελικά έχουμε μπαράζ. Είχαμε κάποιες ατυχίες, κάποιες κακές στιγμές στα τελευταία ματς που έπαιξαν το ρόλο τους. Είχαμε τραυματισμούς, κάποια ματς μας… στράβωσαν, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε ΠΑΣ Πρέβεζα και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος με ψηλά το κεφάλι”.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα