Τετάρτη, 24/04/2024 | 16:45

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ε.Κ.ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Όχι στο ξεπούλημα των πρώην στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής-Παντοκράτορα

1167 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/03/2018, 12:04 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Τα πρώην στρατόπεδα της Πρέβεζας είναι Λαϊκή περιουσία. Είναι ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι. Τα χρειάζονται οι δημότες, οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, οι νέοι, οι συνταξιούχοι για τις δικές τους ανάγκες.

Τα στρατόπεδα ανήκουν στους εργαζόμενους, στο λαό της περιοχής μας, στον ελληνικό λαό.

Να γίνουν χώροι κατάλληλοι για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του λαού της Πρέβεζας.

Σήμερα μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις που πάνε να δρομολογηθούν για τα πρώην στρατόπεδα είναι πολύ χρήσιμο να θυμόμαστε ότι για τις σημερινές άμεσες και πιθανά μελλούμενες εξελίξεις στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη της πόλης, σοβαρές ευθύνες ανήκουν στη σημερινή αλλά και σε προηγούμενες Δημοτικές αρχές.

Έβαλαν μπροστά σαν λαγούς κάποιους μελετητές, οι οποίοι ανέλυσαν τα σχέδιά τους για τα πρώην στρατόπεδα της πόλης μας, σαν ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων.

Και τι πρότειναν; Την τουριστική αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων από μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους με την κατασκευή πεντάστερων ξενοδοχείων που θα προσελκύσουν στην πόλη μας ποιοτικό τουρισμό.

Διάνθισαν βέβαια την πρότασή τους και με κάποιες μέριμνες για πράσινο ή και κάποια ψίχουλα στο Δήμο προκειμένου να έχουν τη συναίνεσή του σε ένα τέτοιο σχέδιο.

Βάφτισαν την παραχώρησή τους σε αξιοποίηση από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για παρεμβάσεις και υποδομές που αναπαράγουν την καπιταλιστική κερδοφορία.

Η αξιοποίηση και η ανάπτυξη που σχεδιάζουν δεν περιλαμβάνει τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού της Πρέβεζας, δεν γίνεται για να έχουν τα παιδιά μας δωρεάν χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας και ηρεμίας. Δεν επιδιώκεται να έχουν οι νέοι μας δημοτικά κέντρα άθλησης και πολιτιστικής δράσης.

Τα πρώην στρατόπεδα είναι λαϊκή περιουσία και ως τέτοια θα την υπερασπιστούμε ως εργαζόμενοι, ως εργατικά σωματεία, ως εργατικό κίνημα της Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα