Τρίτη, 02/03/2021 | 19:19

Πρέβεζα : φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου, για διήμερη πρακτική εξάσκηση με τα τμήματα της χορωδίας «Αρμονία» Πρέβεζας

594 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/03/2018, 6:54 μμ | 0 σχόλια

 

 

Την Παρασκευή 23Μαρτίου και το Σάββατο 24 Μαρτίου στην Πρέβεζα παραβρέθηκαν φοιτητές στην ειδίκευση «Διεύθυνση παιδικής χορωδίας του ΤΜΣ του Ιονίου πανεπιστημίου Κέρκυρας  για διήμερη πρακτική εξάσκηση με τα τμήματα της χορωδίας «Αρμονία» Πρέβεζας.

Την Παρασκευή οι φοιτητές παρακολούθησαν από τις 17.00 μέχρι τις 23.00 συνεχόμενες πρόβες  όλων των τμημάτων της «Αρμονίας»-Προπαιδκή, Παιδική και Μικτή χορωδία και είχαν τη δυνατότητα να δουν πρακτικές εφαρμογές διδασκαλίας δίφωνου, τρίφωνου και τετράφωνου τραγουδιού, φωνητική προθέρμανση όπως και αντιμετώπιση προβλημάτων κατά την διδασκαλία.

Το Σάββατο, από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 σε συνεργασία με το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας οι φοιτητές συμμετείχαν στην ακρόαση παιδικών-νεανικών φωνών. Συγκεκριμένα, άκουσαν τις φωνές 50 παιδιών ηλικίας 7-18 χρονών και έμαθαν τη απαραίτητη διαδικασία επιλογής παιδιών για την συμμετοχή σε μια παιδική-νεανική χορωδία-έκταση φωνών, ηχόχρωμα, στάδια μεταφώνησης των αγορίστικων και κοριτσίστικών φωνών, κατάταξη παιδιών σε συγκεκριμένη φωνή, ανάλογα με τα αποτελέσματα της ακρόασης.

Από τις 17.00 μέχρι τις 18.00 οι φοιτητές συμμετείχαν ενεργά στην πρόβα της Πρόπαιδικης χορωδίας «Αρμονία», κάνοντας φωνητική προθέρμανση των μικρών χορωδών και ρυθμο- κινητική υποστήριξη τραγουδιών κατά την διάρκεια εκτέλεσης και δραματοποίησης. Στην συνέχεια παρακολούθησαν την διαδικασία διδασκαλίας δίφωνου τραγουδιού a cappella.

Από τις 18.00 μέχρι τις 19.30 οι φοιτητές διεύθυναν την Παιδική χορωδία «Αρμονία» εξασκώντας την κινησιολογία της διεύθυνσης την οποία είχαν αποκτήσει μέχρι τώρα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η πρακτική τους εξάσκηση τέλειωσε με  συζήτηση με τη μαέστρο Ανέλια Στεφάνοβα πάνω σε όλες τις απορίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των προβών αυτών.

Η χορωδία «Αρμονία» συγχαρεί όλους τους μικρούς και μεγάλους χορωδούς της  όπως και τα παιδιά του Μουσικού σχολείου Πρέβεζας για την άψογη συνεργασία τους.

Παράλληλα θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας στο καθιερωμένο πασχαλινό κονσέρτο που διοργανώνει η Χορωδία μασ στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 και ώρα 12.00.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Α΄μέρος

Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία»

Διεύθυνση: Ανέλια Στεφάνοβα

Β΄μέρος

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Ιωάννιτών

  • Αντόνιο Βιβάλντι

Κοντσέρτο για φαγκότο και έγχορδα σε λα ελάσσονα, έργο 498

Αλέγκρο, Λαργκέτο, Αλέγκρο.

Σόλο φαγκότο: Χρήστος Γεωργάνος

  • Τζοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι

 Στάμπατ Μάτερ

Ελεάνα Βάσιου – σοπράνο

Τζένη Χατζηδήμου – Μέτζο σοπράνο

Φωνητικό Σύνολο Cantus

Διδασκαλία – Διεύθυνση: Κωνσταντίνα Μήλια

Χορωδία Δ.Ω.Ι.

Διδασκαλία – Διεύθυνση: Βαλεντίν Στεφάνωφ

 Μουσική Διεύθυνση QΦοίβος Παπαδόπουλος

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα