Τρίτη, 23/04/2024 | 19:32

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ : Προκήρυξη 48ωρης απεργίας

1121 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/03/2018, 7:24 μμ | 0 σχόλια

 

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (αριθ.πρακτ. 65-28/3/2018) προκηρύσσει 48ωρη Απεργία για τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Απρίλη 2018 για τους εργαζόμενους στην εταιρεία «ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ» (ΓΑΝΤΖΟΥΛΑ) στο εργοτάξιο στην Άρτα που έχει αναλάβει την εκτέλεση έργων για λογαριασμό της ΔΕΔΔΗΕ για την περιοχή.

Σε κάθε εργαζόμενο οφείλονται δεδουλευμένα χιλιάδων ευρώ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, η υπομονή τελείωσε για τους εργαζόμενους που δε μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις βασικές τους ανάγκες.

Ευθύνη για την όλη κατάσταση έχει και ο όμιλος της ΔΕΗ, καθώς είναι ο μεγάλος κερδισμένος απ’ το φθηνό εργατικό δυναμικό που της εξασφαλίζει ο εκάστοτε εργολάβος. Και χάρη στην κυβέρνηση που έφτιαξε όλο το νομικό οπλοστάσιο που ευνοεί τους επιχειρηματίες, ο κάθε εργολάβος αλωνίζει σήμερα.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, τον όμιλο της ΔΕΗ και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση, ώστε να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να σταματήσουν το απαράδεκτο καθεστώς της εργολαβοποίησης και του εργασιακού μεσαίωνα που τη συνοδεύει. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον όμιλο της ΔΕΗ με τους εργαζόμενους στους εργολάβους και τους συμβασιούχους που είναι μόνιμα σε ομηρία.

Ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι είναι ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Άρτα, 28/3/2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα