Τρίτη, 16/04/2024 | 06:28

Γεροβασίλη : Το λεγόμενο πολιτικό κόστος, όταν είναι για το συμφέρον της χώρας, τότε παύει να είναι κόστος και γίνεται κέρδος»

1066 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/03/2018, 7:41 μμ | 0 σχόλια

 

 

Συνέντευξη της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά για το «Ραδιόφωνο 247».

Για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο: «Το λεγόμενο πολιτικό κόστος, όταν είναι για το συμφέρον της χώρας, τότε παύει να είναι κόστος και γίνεται κέρδος».

 «Η κυβέρνηση δεν έχει προβλήματα τριγμών και αντιμετωπίζει ψύχραιμα και αποφασιστικά όλες τις δυσκολίες, που εμφανίζονται και αυτό έχει αποδειχτεί» τόνισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ρ/σ Ραδιόφωνο 247 και τη δημοσιογράφο, Βούλα Κεχαγιά.

Με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις, η κ. Γεροβασίλη άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι «θα έπρεπε ο λόγος της να είναι τελείως διαφορετικός και να μην ποδοσφαιροποιείται», ενώ συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, η Υπουργός εξήγησε πως «το ποδόσφαιρο αφορά πλατιές λαϊκές μάζες, αφορά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αφορά μικρότερα τοπικά συμφέροντα και βεβαίως οι παράγοντες των ομάδων είχαν πάντα βλέψεις για ευρύτερη ισχύ» και πρόσθεσε: «επομένως δεν μπορούσε παρά και το ποδόσφαιρο να αποτελέσει μικρογραφία μιας κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, η οποία διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας».

Η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι, ωστόσο, και θα προχωρήσουμε. Γιατί το λεγόμενο πολιτικό κόστος, όταν είναι για το συμφέρον της χώρας, τότε παύει να είναι κόστος και γίνεται κέρδος».

Αναφορικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «κομματικοποίησης του κράτους», η Υπουργός υποστήριξε ότι «δεν αντέχουν κάποιοι να βλέπουν να γίνεται αυτό, που όχι μόνο δεν έκαναν, αλλά δεν σκέφτηκαν να κάνουν ποτέ. Φωνάζουν σήμερα αυτοί, που έστησαν με επιστημονικό τρόπο ένα δυσκίνητο κράτος, που να μην λειτουργεί για όφελος του πολίτη, αλλά μέσα από γραφειοκρατικούς μηχανισμούς να εξυπηρετεί συγκεκριμένο «πελατολόγιο».

Στον αντίποδα, η ίδια τόνισε ότι «εμείς υλοποιούμε μια σειρά μεταρρυθμίσεων με στέρεο τρόπο, ώστε οι Έλληνες πολίτες να αποκτήσουν το κράτος που τους αξίζει».

Η κ. Γεροβασίλη περιέγραψε τη δέσμη μεταρρυθμίσεων για την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη και «μέσα σε αυτές, εντάσσονται η αξιολόγηση δομών, προσωπικού, οι κρίσεις προϊσταμένων που γίνονται μετά από πολλά χρόνια, η ψηφιακή καταγραφή των οργανισμών με βάση τις καινούριες ανάγκες, που συνοδεύονται από περιγράμματα θέσης εργασίας και οι επιλογές στελεχών στις ανώτερες θέσεις του Δημοσίου με αντικειμενικές, διαφανείς διαδικασίες και ορισμένη θητεία».

Για την επιλογή των Γραμματέων, Γενικών, Αναπληρωτών, Ειδικών των Υπουργείων η Υπουργός ανέφερε πως «έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων και έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων, με στόχο μέχρι τον Ιούνιο να έχουν τοποθετηθεί οι νέοι Γραμματείς, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια της δημόσιας διοίκησης και βεβαίως να αναδειχθούν όσοι αποδεδειγμένα διαθέτουν τα προσόντα».

Ερωτηθείσα, τέλος, για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε μια πολύ πιο ώριμη φάση της διαδικασίας της Αξιολόγησης. Μάλιστα, αυτή τη φορά, ο διάλογος με την ΑΔΕΔΥ μπορεί να αποδειχτεί γόνιμος».

«Καταλαβαίνω την αρχική δυσπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος, που πήγαζε από την αξιολόγηση που προσπάθησε να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία με απολύσεις και διαθεσιμότητα και την οποία ακύρωσε το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα. Πλέον έχει γίνει ξεκάθαρο ότι αυτή η μορφή αξιολόγησης έρχεται να βελτιώσει και όχι να τιμωρήσει».

«Άλλωστε, από τις πρώτες συναντήσεις ζητήσαμε από τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την βελτίωσης της διαδικασίας. Όλες οι προτάσεις, που έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, βρίσκονται υπό επεξεργασία από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με στόχο να συμφωνηθεί ένα κοινό πλαίσιο» κατέληξε.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα