Σάββατο, 16/10/2021 | 05:30

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας : Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΔΕ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ

729 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/03/2018, 3:42 μμ | 0 σχόλια

 

 

Τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου ακούγονται όλο και πιο συχνά πλέον σαν κακόγουστο αστείο. Μετατροπές συμβάσεων κατά το δοκούν, (από 8ωρες σε 6ωρες, ακόμα και 4ωρες), εντατικοποίηση- ελαστικοποίηση εργασίας- ωραρίων, παντελής απουσία ρεπό με τη δικαιολογία «του να βγει η δουλειά με όσο το δυνατόν λιγότερους», και φυσικά ολοένα εντεινόμενο και μεθοδευμένο κουτσούρεμα του μισθού με την απειλή «αν δεν το κάνεις εσύ θα βρεθεί άλλος, τόση ανεργία υπάρχει εκεί έξω».

Ο κλάδος των εμποροϋπαλλήλων, βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην κορωνίδα της επίθεσης, βιώνοντας με τον πιο απότομο και  βίαιο τρόπο τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους. Εξάλλου, είναι ένας κλάδος που απασχολεί ως επί των πλείστων νέους εργαζομένους, και μαζί με τον κλάδο του επισιτισμού- τουρισμού αποτελούν το πεδίο στο οποίο εφαρμόζονται όλα τα αντεργατικά μέτρα των τελευταίων ετών. Και αυτά τα μέτρα, κυβέρνηση-Ε.Ε και εργοδοσία στοχεύουν  να είναι η νέα πραγματικότητα των εργαζομένων, ενώ τα δικαιώματά τους να αποτελούν παρελθόν.

Τον τελευταίο χρόνο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια σειρά προσπαθειών από πλευράς εργοδοσίας προς την κατεύθυνση αναίρεσης των όποιων δικαιωμάτων δεν έχουν καταργηθεί ακόμα, αρκετές εκ των οποίων «ντυμένες» με το μανδύα της γιορτής και της φιέστας για το καταναλωτικό κοινό, όπως λευκές νύχτες, μαύρες παρασκευές, εργάσιμες Κυριακές εν όψει σεζόν-Χριστουγέννων-Πάσχα-εκπτώσεων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι μέλλει γενέσθαι και δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Δεν πρέπει να κάνουμε το χατίρι ούτε στους «ηθικούς αυτουργούς» του υποταγμένου συνδικαλισμού, που με την πολιτική και τις αποφάσεις τους, τείνουν χείρα βοηθείας προς το κεφάλαιο, βυθίζοντας ολοένα περισσότερο τους εργαζομένους στη δίνη της επισφάλειας, της ανεργίας, της ζωής χωρίς δικαιώματα.

Η απεργία της 1ης Απρίλη, είναι ο επόμενος σταθμός του αγώνα για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η κυριακάτικη αργία είναι δικαίωμα μας και θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο απέναντι σε όσους προσπαθούν να το αναιρέσουν, έμμεσα είτε άμεσα. Μόνο με τη δική μας συγκρότηση και πάλη στους χώρους δουλειάς θα μπορέσουμε να  δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στα όσα μας επιβάλλουν καθημερινά και σε όσα πρόκειται να έρθουν στο άμεσο μέλλον. Στα πλαίσια αυτά στις 1 Απρίλη Κυριακή στις 7:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιούμε σύσκεψη συνάντηση ιδιωτικών υπαλλήλων –ανέργων για την οργάνωση της παρέμβασης μας στους χώρους δουλειάς και τη προετοιμασία για κινητοποίηση τη Κυριακή 4 Μάη, η οποία αποτελεί την επόμενη Κυριακή που ανοίγουν οι επιχειρήσεις με βάση το νέο νόμο.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα