Παρασκευή, 19/04/2024 | 18:19

Σε ένα ζεστό ανθρώπινο περιβάλλον, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Ηλικιωμένων του Δήμου Πάργας

1165 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/02/2018, 3:20 μμ | 0 σχόλια

 

 

Σε ένα ζεστό ανθρώπινο περιβάλλον, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Ηλικιωμένων του Δήμου Πάργας πραγματοποιήθηκε χθες στο Καναλλάκι με μεγάλη συμμετοχή.

Στο  χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Νάστας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Στα κρίσιμα χρόνια της μεταπολεμικής περιόδου, δουλέψατε, κοπιάσατε και  μεγαλώσατε με αγώνες  τις οικογένειές σας. Και εκεί που ήλθε η ώρα να  χαρείτε και να απολαύσετε τους κόπους της προσπάθειάς σας, ήλθαν πάλι για  την πατρίδα μας  δύσκολοι καιροί. Παρόλα αυτά, προσπαθείτε και στεκόσαστε με αξιοπρέπεια στα πόδια σας. Βοηθάτε με κάθε τρόπο τις οικογένειές σας, τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας αλλά και τους εαυτούς σας. Γι’ αυτό και αποτελείτε  στήριγμα για όλους μας και ιδιαίτερα για  τις νεώτερες γενιές.

 

Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές και  τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο,  Ιωσήφ  Σίσκα, γιατί  λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο τη συγκεκριμένη κοινωνική δομή. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω  τα στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»,  που στεγάζονται στον ίδιο χώρο  και καθημερινά φροντίζουν για  όλους και όλες που έχουν ανάγκη  από το Δήμο μας».

 

 

 

Επίσης ο κ. Νάστας ανακοίνωσε τη λειτουργία δύο νέων κοινωνικών υπηρεσιών στο Δήμο Πάργας, αναφέροντας συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

 

«Η  δύσκολη περίοδος που περνάει η πατρίδα μας έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας, την αύξηση των ανέργων, την αύξηση των ηλικιωμένων που ζητούν  τρόφιμα και γενικότερα την αύξηση συνανθρώπων μας,  από διάφορες ομάδες πληθυσμού,  που δεν μπορούν  να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

 

Για το λόγο αυτό, σαν Δήμος Πάργας, δημιουργήσαμε δύο νέες υπηρεσίες με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

 

Το «Κέντρο Κοινότητας» και το «Κοινωνικό  Παντοπωλείο».

 

Ήδη ξεκίνησαν να λειτουργούν και σύντομα, το επόμενο διάστημα, θα τις εγκαινιάσουμε και επίσημα,  και θα ήθελα όλοι μαζί όπως σήμερα, να έλθετε στη μικρή τελετή που θα οργανώσουμε.

 

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»  μοιράζει σε τακτική βάση, σε άτομα που  έχουν ανάγκη,  τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, και άλλα είδη , και όλα αυτά  εντελώς δωρεάν. Αυτά που μοιράζει,  προέρχονται κυρίως από δωρεές και χορηγίες  πολιτών και συλλογικών οργάνων καθώς και από σχολεία και επιχειρήσεις.

 

Το «Κέντρο Κοινότητας» δίνει πληροφόρηση στους πολίτες για τα προγράμματα  κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Παραπέμπει αιτήματα πολιτών σε άλλες  προνοιακές δομές και  υπηρεσίες, όπως οι Κοινωνικοί Ξενώνες ή τα Κοινωνικά Φροντιστήρια. Παρέχει  επίσης συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά,  ενήλικες και οικογένειες για ψυχολογική στήριξη αλλά και  για την ένταξη στην αγορά εργασίας νέων ή επαγγελματιών.

 

Αυτές οι νέες κοινωνικές υπηρεσίες αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ευαισθησία μας. Αποδεικνύουν  ότι είμαστε αποτελεσματικοί στο να αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους  και ότι  νοιαζόμαστε και  είμαστε πάντα κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη».

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα