Παρασκευή, 19/04/2024 | 23:04

Πρέβεζα : Διάσταση απόψεων στη ΝΔ ;

1380 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/02/2018, 5:31 μμ | 1 σχόλιο

 

 

Κι ενώ το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και γνωστός επιχειρηματίας του νομού Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης, ήταν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, ο νυν βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης ήταν στην κοπή πίτας, Ιατρικού, οδοντιατρικού συλλόγου και συλλόγου Φαρμακοποιών Πρέβεζας-Λευκάδας. Στο συλλαλητήριο ήταν και ο Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίον έχει μακρά φιλία ο Στέργιος Γιαννάκης και τον έχουν κατατάξει (άδικα;) στους Σαμαρικούς βουλευτές της ΝΔ, ο νυν βουλευτής όμως της ΝΔ απουσίαζε. Τι ακριβώς συμβαίνει; Υπάρχει διάσταση απόψεων στη ΝΔ, σε τοπικό επίπεδο, αναφορικά με το ζήτημα της Μακεδονίας ή τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έγινε στο Σύνταγμα; Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ήταν και o πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, Δημήτρης Παππάς. Στο προσωπικό του προφίλ, ο Σπύρος Κυριάκης, έγραψε χαρακτηριστικά : Συμμετέχω στο σημερινό συλλαλητήριο ενώνοντας την φωνή μου με εκατοντάδες χιλιάδες συνέλληνες. Ως απλός πολίτης,ως πατέρας του εξάχρονου Γιώργου,έχοντας στο μυαλό ότι η Ελλάδα δεν μας ανήκει.Την δανειστήκαμε από τους πατεράδες μας και την οφείλουμε στα παιδιά μας και στα αγέννητα παιδιά αυτών, έχοντας την υποχρέωση να την παραδώσουμε τουλάχιστον όπως την παραλάβαμε.Γιατί τα χώματα αυτά είναι ποτισμένα με το αίμα των προγόνων μας .
Η Μακεδονία για αυτους είναι ένα πολιτικό ζήτημα που χρησιμοποιείται για κομματική εκμετάλλευση. Η Μακεδονία για μας είναι μια και είναι Ελληνική!” Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο που βλέπετε, δίπλα του είναι ο Ιωάννης Στεργιόπουλος μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος έχει καταγωγή από τον νομό Πρέβεζας.

Η απουσία πάντως,  του βουλευτή της ΝΔ Στέργιου Γιαννάκη, από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, προκάλεσε απορίες πως αγνόησε το Πανεθνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και προτίμησε να πάει σε κοπή πίτας! Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Νίκο Τζίμα μας εξήγησε ότι η θέση της ΝΔ για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, ήταν “Κατά συνείδηση”  Ο καθένας ήταν ελεύθερος να παραβρεθεί ή όχι στο συλλαλητήριο. Δεν ήταν υποχρεωτικό. ” αυτή ήταν η δήλωση που μας έκανε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας. Προφανώς η … συνείδηση του νυν βουλευτή του Στέργιου Γιαννάκη, του είπε να μην παραβρεθεί στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αλλά σε κοπή πίτας…

 

 

1 σχόλιο για “Πρέβεζα : Διάσταση απόψεων στη ΝΔ ;”

  1. Ο/Η Βαγγέλης λέει:

    Γιατί γνωρίζει προς τα που πέφτει η Μακεδονία? !…
    Ενώ είναι Βουλευτής της Πρέβεζας μιλούσε για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων! Δεν γνωρίζει ότι έχουμε ένα αεροδρόμιο στο Άκτιο με χίλια δύο προβλήματα?…..
    Και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει το “κατά συνείδηση”…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα