Παρασκευή, 19/04/2024 | 22:15

ΕΛΜΕ Πρέβεζας : Υπολογισμός Κενών και Πλεονασμάτων για το σχολικό έτος 2018-2019

1064 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/02/2018, 5:45 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Ελ. Βενιζέλου 15,

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, β΄ όροφος

48100 ΠΡΕΒΕΖΑ

elme.prevezas.1976@gmail.com

http://elmeprevezas.wordpress.com                                                                      Πρέβεζα, 27-02-2018

Α.Π.4

  1. Προς:Σχολεία Ν.Πρέβεζας
  2. ΟΛΜΕ
  3. Μ.Μ.Ενημέρωσης

ΘΕΜΑ: «Υπολογισμός Κενών και Πλεονασμάτων για το σχ. έτος 2018-2019.  »

 

Συναδέλφισσες/φοι

Η διαδικασία με την οποία καλούνται τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να υπολογίσουν κενά και πλεονάσματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως αναφέρει και η εγκύκλιος που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στηρίζεται στο ΠΔ 50/96 το οποίο ορίζει σαφώς άρθρο 4 παρ. 3 ότι οι εισηγήσεις των ΠΥΣΔΕ προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου αποστέλλονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και άρθρο 4 παρ. 1 ότι για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων καταρτίζονται μέχρι τις 10 Μαρτίου κάθε σχολικού έτους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης.

Η αύξηση του υποχρεωτικού μας ωραρίου οι νέες αλλαγές που έγιναν την περσυνή χρονιά στα Γυμνάσια με την μείωση των ωρών του ωρολογίου προγράμματος καθώς και η κατάργηση των ωρών των εργαστηρίων των Φυσικών επιστημών και της Πληροφορικής  είχε σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση μαθημάτων και να χαθούν πολλές ώρες συναδέλφων αναπληρωτών.

Στην εγκύκλιο γίνεται συστηματική αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο και σε εγκυκλίους σχετικά με τις αναθέσεις και την λειτουργία των τμημάτων, απαιτείται η αναγωγή ενδεχομένων ολιγομελών υπαρχόντων τμημάτων στο <<ορθό>>,δηλαδή στα τμήματα 27-30 μαθητών, τα νέα απαγορευτικά όρια στα τμήματα με μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Παρακάμπτεται η πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος ότι οι πίνακες αυτοί να συμπληρώνονται με την σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και όχι αποκλειστικά από τον Διευθυντή του σχολείου.

Στην εγκύκλιο και στους πίνακες υπολογισμού από τα ΠΥΣΔΕ των κενών και πλεονασμάτων για πρώτη φορά δεν αναφέρεται η εκτίμηση των ΠΥΣΔΕ, υποβαθμίζοντας έτσι την λειτουργία του.

Το Υπουργείο συνεχίζοντας την εισαγωγή <<νέων ηθών>>,επικαλείται τον έγκαιρο προγραμματισμό των μεταθέσεων οι οποίες έχουν ελαχιστοποιηθεί, όμως οι πραγματικές στοχεύσεις είναι εντελώς διαφορετικές π.χ. τα διογκωμένα πλεονάσματα που θα προκύψουν, θα αποτελέσουν το άλλοθι για να απορριφθούν (και φέτος)πάρα πολλές αιτήσεις μετάθεσης.

Είναι φανερό τόσο από την ίδια διαδικασία όσο και από τον τρόπο υπολογισμού των κενών και πλεονασμάτων το υπουργείο παίρνει στα χέρια του την υπόθεση της διαμόρφωσης των κενών και των πλεονασμάτων, στο πλαίσιο της συνολικότερης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Επιδιώκουν λιγότερα κενά και όσο γίνεται περισσότερα πλεονάσματα που θα τροφοδοτήσουν την <<κινητικότητα>>.

Ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 20 για τα τμήματα των Γυμνασίων και της γενικής παιδείας των Λυκείων, τους 15 στις κατευθύνσεις και τους 10 για τα εργαστήρια, πάγια θέση του εκπαιδευτικού κινήματος που είχε εφαρμοστεί στην πράξη τα τελευταία χρόνια.

Επειδή η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών αποτελεί συνέχεια ενός οργανωμένου σχεδίου που ξεκίνησε με καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, περικοπές των λειτουργικών δαπανών για τα σχολεία και στοχεύει στη συρρίκνωση του αγαθού της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα βρει τον κλάδο αντιμέτωπο με τα ίδια προβλήματα και τη νέα χρονιά.

Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να αντισταθεί στη συνέχιση αυτής της πολιτικής αναπτύσσοντας ενωτικούς και αποτελεσματικούς αγώνες.

Με βάση τα παραπάνω καλούμαι τους αιρετούς μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας να καταψηφίσουν τα πρακτικά που αφορούν τα κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως αναφέρει και η εγκύκλιος  για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

 

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας

 

Κατσανάκης Απόστολος                                                            Γεωργατσέλης Αθανάσιος

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα