Τετάρτη, 27/01/2021 | 16:38

Συσπείρωση και μαζική συμμετοχή, στον κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Πρέβεζας- Στις καρδιές των Νεοδημοκρατών, η ομιλία του Σπ. Κυριάκη

709 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/01/2018, 11:03 πμ | 0 σχόλια

 

Χάρη στη συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, πλήθος κόσμου κατέκλυσε το ξενοδοχείο Μαργαρώνα την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, όπου παρέστη ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης. Οι Νεοδημοκράτες, ανταποκρίθηκαν τόσο μαζικά στο κάλεσμα της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, σε σημείο που γίνονται συζητήσεις για την πιο μαζική κοπή πίτας της ΝΟΔΕ, που έχει γίνει ποτέ. Μεγάλη συμβολή στην κινητοποίηση αυτή των Νεοδημοκρατών είχε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Τζίμας, και το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Σπύρος Κυριάκης, αλλά και άλλοι παράγοντες. Η αλήθεια είναι ότι θύμισε παλιές καλές εποχές, από πολιτικές εκδηλώσεις της ΝΔ, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μπήκαν στη διαδικασία και να κάνουν καταμέτρηση… απουσιών.Ο Γραμματέας της Ν.Δ., ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πρέβεζας κ. Ν. Τζίμα για το συνολικό του έργο, στο πλαίσιο της ομιλίας του, επεσήμανε:«Τι δεν μας είπε για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης ο κ. Τσίπρας: Ότι ήταν τρία χρόνια με 100 δις επιπλέον βάρος εξαιτίας του δικού του μνημονίου και της ύφεσης που προκάλεσε η πολιτική του. Τρία χρόνια με πάνω από 100 δις χρέη των Ελλήνων στην εφορία. Τρία χρόνια υπερφορολόγησης. Τρία χρόνια χαμένα που μας γύρισαν πίσω. Τρία χρόνια με μισθούς των 360 ευρώ. Τρία χρόνια με ζημιά για τους πολλούς. Τρία χρόνια καθημερινής ανασφάλειας για όλους. Όσες συνεντεύξεις και να δώσει ο κ. Τσίπρας, τον απολογισμό θα τον κάνουν οι Έλληνες».

 

«Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε, με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, µία Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα που δεν φοβάται το μέλλον, γιατί έχει μάθει από τα λάθη και το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει. Οι τρεις προτεραιότητες του σχεδίου µας είναι οι εξής:
1. Νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις: Για να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία δεν αρκεί µόνο η πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται µία αφοσιωμένη Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών. Αλλαγών που θα πηγαίνουν πέρα και πάνω από τα προγράμματα προσαρμογής.
2. Ανασυγκρότηση του Κράτους και μείωση της φορολογίας: Αυτά συνδέονται, γιατί το σπάταλο και αναποτελεσματικό Κράτος χρηματοδοτείται από µία διαρκώς συρρικνούµενη φορολογική βάση. Αυτό θα σταματήσει. Θέλουμε ένα Κράτος λιτό και αποτελεσματικό. Για εμάς, το δημόσιο και το κρατικό δεν ταυτίζονται.
3. Οι πολιτικές µας για τους νέους και τους πιο αδύναμους συμπολίτες µας: Μια Ελλάδα που δεν επενδύει στη νέα γενιά δεν έχει μέλλον. Και μία κοινωνία που δεν φροντίζει τους πιο αδύνατους δεν είναι κοινωνία. Η πρότασή µας για τους νέους, την αλληλεγγύη και την κοινωνική πολιτική είναι μία πρόταση ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».
«Καλούμε σε πανστρατιά τα στελέχη μας ενόψει της μεγάλης εκλογικής μάχης που θα δώσουμε το επόμενο διάστημα. Είμαστε σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι το σχέδιό μας. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και οι Έλληνες το ξέρουν. Το 2018 θα είναι ακόμη πιο απαιτητικό. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα, προβάλλουμε πιο συστηματικά τις πολιτικές του Προγράμματός μας».
«Το 2018 θα είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης. Σας καλώ όλες και όλους να συμπορευτούμε, ώστε να ισχυροποιήσουμε το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να κερδίσουμε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής. Αυτό αποτελεί πατριωτικό καθήκον. Μια αποδυναμωμένη χώρα με μειωμένη αξιοπιστία και δυνατότητες καθίσταται οικονομικά και γεωπολιτικά ευάλωτη».

«Έχουμε βάλει τα θεμέλια για να κάνουμε τη ΝΔ κυρίαρχη δύναμη. Ο τελικός στόχος είναι ακόμα μπροστά μας. Ξέρουμε τι θέλουμε: Μια μεγάλη εκλογική νίκη που θα αποτελέσει την αφετηρία μιας πορείας αναγέννησης της πατρίδας μας. Με σκληρή δουλειά και ομαδικότητα θα τα καταφέρουμε».

Μετά το τέλος της ομιλίας του Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας κ. Νίκος Τζίμας πρόσφερε στον Γραμματέα της Νέας Δημογρατίας ως αναμνηστικό δώρο ένα χρυσό στεφάνι ελιάς.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔε Πρέβεζας, Νίκος Τζίμας αφού ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος για την παρουσία τους και στην κοπή της ΝΟΔΕ, τους ευχήθηκε καλή χρονιά εξέφρασε μεταξύ άλλων την πεποίθηση κατά την ομιλία του, ότι «όλοι οι έλληνες τους επόμενους μήνες, θα ζήσουμε μια πολιτική αλλαγή» ενώ από την πλευρά του διαβεβαίωσε » Όλοι εμείς στην περιφερειακή οργάνωση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να νικήσει η ΝΔ και από την πλευρά μου θα δώσω το…150%». Στη συνέχεια ο κ. Τζίμας κάλεσε τους πάντες σε Πανστρατιά για τη νίκη της ΝΔ.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Σπύρος Κυριάκης, απευθυνόμενος στον γραμματέα του κόμματος, ο Σπύρος Κυριάκης μεταξύ άλλων έθεσε στον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, το θέμα της κακής κατάστασης που βρίσκεται το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Πρέβεζας και του ζήτησε να διαμεσολαβήσει ώστε να γνωστοπιηθεί σε κεντρικό επίπεδο στη ΝΔ. Δήλωσε περήφανος που ανήκει στη ΝΔ και η αλήθεια είναι ότι για μια ακόμη φορά, μίλησε μέσα από την ψυχή του και μίλησε κατευθείαν στις καρδιές των Νεοδημοκρατών, κερδίζοντας ακόμα και μεγαλύτερες και περισσότερες συμπάθειες. Η αλήθεια είναι ότι ο Σπύρος Κυριάκης είναι από τα στελέχη της ΝΔ στο νομό Πρέβεζας, που είναι μπροστάρηδες, ενώ είναι σημαντικό ότι με την παρουσία του, η ΝΔ κερδίζει και ψηφοφόρους από άλλους κομματικούς χώρους.

Ο «αθεράπευτα φιλελεύθερος » Σπύρος Κυριάκης, όπως τον αποκάλεσε και ο Γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης, είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρέβεζα και σε αυτόν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ποντάρει πολλά.

Τον Σπύρο Κυριάκη και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη τους συνδέει οικογενειακή φιλία πολλών ετών, αλλά και πλήρης ταύτιση πολιτικών ιδεών, στοιχεία που κάνουν το μέλος της πολιτικής επιτροπής του κόμματος έναν από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του κ. Μητσοτάκη.

Η ομιλία του Σπύρου Κυριάκη στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ, ήταν κάτι παραπάνω από πολιτική, αφού με στόφα έμπειρου πολιτικού στελέχους μίλησε χωρίς σημειώσεις και χαρτιά, μία εικόνα που στις μέρες μας σπανίζει!

Ο Σπύρος Κυριάκης όμως δεν μίλησε μόνο για την Νέα Δημοκρατία και τις επερχόμενες εκλογές, δεν άσκησε μόνο δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μίλησε και για προβλήματα της Πρέβεζας , θέτοντας τα ανοιχτά στον Γραμματέα του κόμματος.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Σπύρου Κυριάκη στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πρέβεζας:

Η παράταξης της ΝΔ, ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, είπε κατά την ομιλία του ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης. Τόνισε ότι πρέπει να γίνει ο Κυριακός Μητσοτάκης Πρωθυπουργός όσο γίνεται πιο γρήγορα για να αλλάξει την Ελλάδα. «Θέλουμε πολιτική αλλαγή, με πολιτική ισχύ» είπε ακόμα σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Γιαννάκης.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα