Τρίτη, 26/01/2021 | 17:27

Θανάσης Καββαδάς : ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΕΙ

561 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/01/2018, 6:20 μμ | 0 σχόλια

 

 

«Με σημερινή μου αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ζητώ για μια ακόμη φορά την παραμονή της Λευκάδας στον χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της χώρας με την ύπαρξη τμήματος ή τμημάτων στο νησί μας, ενόψει μάλιστα και του σχεδίου ενοποίησης του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Στην αναφορά μου κατέθεσα, όπως η κοινοβουλευτική διαδικασία προβλέπει:

  1. την από 20/11/2018 επιστολή μου προς τον υπουργό,
  2. το υπόμνημα των 49 φορέων της Λευκάδας που εστάλη στον κ. Γαβρόγλου στις 17/1/2018 και
  3. την επιστολή, επίσης προς τον υπουργό, με πρώτο υπογράφοντα τον Αντιπεριφερειάρχη του νομού μας , της 23/1/2018.

Κοινή θέση όλων των ανωτέρω ενεργειών είναι η απαίτηση να μην εξαιρεθεί η Λευκάδα από την ίδρυση και λειτουργία τμήματος ή τμημάτων μετά την ενοποίηση του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Με την ευκαιρία αυτή, επειδή πολλά γράφονται και λέγονται, θέλω να επισημάνω το εξής: Στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός μας πρέπει να είμαστε όλοι οι Λευκαδίτες ενωμένοι και να μην υπεισέρχονται μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η αξία κάθε υπογραφής εκπροσώπων των φορέων της Λευκάδας είναι ισοδύναμη και δεν μπορεί να απαξιώνεται από κανέναν. Σε κάθε γραπτή ή προφορική αναφορά για το ζήτημα που επιθυμούμε να επιλύσουμε καλό θα ήταν να επιχειρηματολογούμε αξιοποιώντας κάθε προηγούμενη ενέργεια και όλους όσους τάσσονται με το καλό του τόπου. Έτσι ισχυροποιείται η θέση μας και όχι με αποκλεισμούς και δεύτερες σκέψεις.

Δεν θα ακολουθήσω όσους επιχειρούν να διχάσουν και να αποκομίσουν κομματικά οφέλη με το θέμα του ΤΕΙ. Στόχος μου είναι όλοι μαζί οι Λευκαδίτες να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Δηλαδή την παραμονή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας. Και γι΄ αυτό θα συνεχίσω να εργάζομαι. Αυτό έκανα και με τη σημερινή μου αναφορά».

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα