Τετάρτη, 04/08/2021 | 10:53

Συμμετοχή Δήμου Πάργας, στη διαδικασία ωρίμανσης έργων, αστικού ηλεκτροφωτισμού, μέσω του Μηχανισμού ELENA

995 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/12/2017, 12:19 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συμμετοχή του Δήμου Πάργας στη διαδικασία ωρίμανσης έργων αστικού ηλεκτροφωτισμού, μέσω του Μηχανισμού ELENA,  που προωθείται από την Περιφέρεια Ηπείρου  και στο οποίο συμμετέχουν ήδη  οι Δήμοι Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υπογράψει από τον Ιούλιο του 2016 σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση επενδυτικού προγράμματος, στο πλαίσιο του Μηχανισμού ELENA. Ο Μηχανισμός αυτός αποτελεί εργαλείο παροχής τεχνικής βοήθειας της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για να πραγματοποιηθούν από  δημόσιους τοπικούς  και περιφερειακούς φορείς  έργα  για την  εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχεδιασμό και την εγκατάσταση φωτισμού νέας τεχνολογίας LED, συμπεριλαμβανομένων και ειδικών συστημάτων ελέγχου, στο αστικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού των Δήμων Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας. Σ’ αυτό το πρόγραμμα εντάσσεται  πλέον και ο Δήμος Πάργας.

Με τον τρόπο αυτό θα πραγματοποιηθεί, σε πρώτη φάση,  συστηματική  και ακριβής καταγραφή του αστικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, η δημιουργία  ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων (GIS) για καλύτερο μελλοντικό έλεγχο και ο ακριβής προσδιορισμός, μέσω εξειδικευμένων μελετών,  των νέων φωτιστικών σωμάτων  τύπου LED που θα καλύπτουν τις απαιτήσεις φωτισμού των οδών, οδικών κόμβων, πεζοδρομίων, πλατειών κλπ  του Δήμου Πάργας.

Ο Δήμος Πάργας δεν συμμετείχε εξ’ αρχής στη σύνταξη του  φακέλου του συγκεκριμένου επενδυτικού προγράμματος και στην υποβολή της πρότασης, λόγω όμως της ιδιαίτερης σημασίας του στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, κλήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου να ενταχθεί στη διαδικασία ωρίμανσης (μελέτες και προπαρασκευαστικές ενέργειες).

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή  και τις  ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια Ηπείρου και συγκεκριμένα την Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και υπεύθυνη για το  έργο κα Τατιάνα Καλογιάννη, για την άριστη συνεργασία και την πρωτοβουλία της για τη συμμετοχή  του Δήμου στο συγκεκριμένο έργο,  το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα