Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:04

Περιφέρεια Ηπείρου : Έργα αποκατάστασης- συντήρησης πολιτιστικών μνημείων

1650 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/12/2017, 4:16 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Εκτός των έργων για τη διαχείριση των Απορριμμάτων, η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Δήμους,  προωθεί προς υλοποίηση και νέα έργα αναστύλωσης, συντήρησης και ανάδειξης μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Δυο από αυτά αφορούν την περιοχή του Ζαγορίου, για τα οποία σήμερα εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Περιβάλλοντος η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων: Το πρώτο αφορά τη β΄ φάση της Αναστύλωσης της οικίας Πλακίδα στην Τ.Κ. Κουκουλίου του Δήμου Ζαγορίου, με συνολικό προϋπολογισμό 247.340 €. Η προγραμματική σύμβαση η οποία εγκρίθηκε σήμερα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, θα υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας, Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου.

 

Το δεύτερο αφορά τις εργασίες στεγανοποίησης  του λαογραφικού Μουσείου Βίτσας» προϋπολογισμού 20.000 € για τις οποίες η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ζαγορίου.

 

Τα άλλα έργα, αφορούν εκκλησιαστικά μνημεία και συγκεκριμένα:

  • Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σκλίβανης προϋπολογισμού 180.000 €
  • Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκαμνελίου προϋπολογισμού 150.000€
  • Συντήρηση – απεντόμωση ξυλόγλυπτου τέμπλου και των εικόνων του τέμπλου του καθολικού της Ιερός Μονής Αγίας Αικατερίνης Καταρράκτη Άρτας (παροχή υπηρεσιών)» προϋπολογισμού 24.800 €
  • Προμήθεια ξυλείας για την αισθητική αναβάθμιση του γυναικωνίτη του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Φιλοθέη Άρτας προϋπολογισμού 10.300.

Οι προγραμματικές συμβάσεις θα υπογραφούν κατά περίπτωση από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και Άρτας, τις Ι.Μ. Ιωαννίνων, Άρτας, Νικοπόλεως και Πρεβέζης και την Περιφέρεια Ηπείρου.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα