Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:54

Κήρυξη του Νομού Πρέβεζας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης λόγω πλημμυρών-κατολισθήσεων

1607 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/12/2017, 5:04 μμ | 0 σχόλια

 

 

Μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου και του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, κηρύχθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2017 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας (Δήμοι Πρέβεζας, Ζηρού, Πάργας) λόγω των ζημιών (πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταστροφές) που σημειώθηκαν από τα έκτακτα και ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Κατόπιν αυτού, έχει συγκροτηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Επιτροπή Καταγραφής και Αποτίμησης των Ζημιών για έλεγχο των υποδομών, των βιομηχανιών και επιχειρήσεων, προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες των αποζημιώσεων. Αντίστοιχα, οι επιτροπές που έχουν συσταθεί από τους Δήμους προχωρούν στην καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών στις ιδιωτικές περιουσίες των πολιτών όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σπεύσαμε να αξιώσουμε την καθολική κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν οι συμπολίτες μας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών. Ζητούμε τώρα να συντρέξει η πολιτεία άμεσα και με όλα τα διαθέσιμα μέσα  για να ανακουφίσει τους πληγέντες από τις πλημμύρες, που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Όσον αφορά τις υποδομές, τις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις οι πολίτες εκτός των Δήμων μπορούν να απευθύνονται στο Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, Περδικάρη 1, κο Σειτανιώτη Τάσο, τηλ: 2682089010».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα