Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:48

37 μόνιμες προσλήψεις, μέσω Α.Σ.Ε.Π., στους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού.

2148 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/11/2017, 4:38 μμ | 0 σχόλια

 

 

Από το γραφείο του βουλευτή Κώστα Μπάρκα, στάλθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, υπέγραψαν τις αποφάσεις με τις οποίες εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών κάλυψης συνολικά 8.845 μόνιμων θέσεων εργασίας σε δήμους, καθώς  και σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των δήμων, για ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες (καθαριότητα και άλλες).

Πρόκειται για τις αποφάσεις με αριθ. πρωτ.: ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./172/39755 και ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./170/34183, οι οποίες αφορούν: στην πλήρωση συνολικά 8.045 κενών οργανικών θέσεων σε Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών  και στην πρόσληψη συνολικά 800 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου  των Ο.Τ.Α.

Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με νέο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., ο οποίος θα «τρέξει» άμεσα.  Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει ότι ο διαγωνισμός  θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Αναφορικά με τις προσλήψεις στους  δήμους του νομού Πρέβεζας, βάσει των ανωτέρω αποφάσεων προβλέπονται τριάντα επτά (37). Ειδικότερα, η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής: ο Δήμος Πρέβεζας θα ενισχυθεί με δεκαεννέα (19) θέσεις – 16 εργάτες καθαριότητας και 3 ηλεκτρολόγους, ο Δήμος Πάργας με δεκατέσσερις (14)  θέσεις – 8 εργάτες καθαριότητας, 2 κλητήρες, έναν υδραυλικό, έναν ηλεκτρολόγο και 2 οδηγούς –  και ο Δήμος Ζηρού με τέσσερις (4) θέσεις – 4 εργάτες καθαριότητας.

«Μ’ αυτό τον τρόπο δίνεται μια ουσιαστική λύση στο θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Ά Βαθμού και ιδιαιτέρως στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας» δήλωσε ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα