Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:03

Βούλευμα: Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις, οι δικαστικές προεκτάσεις και οι επιπτώσεις στην ΠΑΕ εντός 15 ημερών

1425 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/11/2017, 11:53 πμ | 0 σχόλια

 

Η έκδοση του αμετάκλητου βουλεύματος του τριμελούς Συμβουλίου Εφετών διά του οποίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραπέμπεται να δικαστεί για κακούργημα, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε δύο επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο αφορά αποκλειστικά τις δικαστικές εξελίξεις αφού σύμφωνα με απόλυτα ενήμερες δικαστικές πηγές, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφού μελετήσει το σκεπτικό της απόφασης προτίθεται να υποβάλει αναίρεση επί των απαλλακτικών αποφάσεων του Συμβουλίου Εφετών. Αυτή η εξέλιξη θα επαναφέρει επί τάπητος τα ζητήματα για τα οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι υπόλοιποι 7 συγκατηγορούμενοι του για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, απηλλάγησαν όπως επί παραδείγματι η κατηγορία σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τον νόμο αναμένεται και η υποβολή πρότασης αναίρεσης και από την πλευρά Μαρινάκη επί του βουλεύματος για τα σημεία που αφορούν τα ζητήματα για τα οποία το πόρισμα των Εφετών είναι καταδικαστικό.

Τώρα εξελίξεις αναμένονται κατά πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ και για το ζήτημα που ανακύπτει από την στάση του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών, Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου ο οποίος μειοψήφησε στην ψηφοφορία για την έκδοση του βουλεύματος. Κατά το σκεπτικό που επικρατεί στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης, αν όντως ο κ. Σταμαδιάνος έλαβε θέση βάσει της οποίας πρότεινε την απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες όλων των κατηγορουμένων σε αυτήν την υπόθεση, τότε προκύπτει βάσιμη ένδειξη λειτουργίας παραδικαστικού κυκλώματος με ότι  αυτό συνεπάγεται για το πρόσωπό του συγκεκριμένου Εφέτη.

Το δεύτερο σκέλος των επιπτώσεων από την έκδοση του βουλεύματος αφορά αυτό καθεαυτό το ζήτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αφού κατά τον αθλητικό νόμο που έχει ψηφιστεί εντός 15 ημερών από την έκδοση, δηλαδή από την 7η Νοεμβρίου 2017 ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποχρεούται να αποχωρήσει από την ΠΑΕ. Παράλληλα υποχρεούται όχι μόνον να αυτο-απαλλαγεί από τα διοικητικά του καθήκοντα αλλά και να μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών που διαθέτει σε άτομο εγνωσμένης ικανότητας να διαχειριστεί το αντικείμενο και με ηθικό και οικονομικό διαμέτρημα που θα δικαιολογεί την ανάληψη του βάρους που συνεπάγεται η διοίκηση της ΠΑΕ και η διαχείριση του μετοχικού κεφαλαίου. Με λίγα λόγια ο Βαγγέλης Μαρινάκης διά του νόμου δεν έχει την επιλογή να μεταβιβάσει τα πάντα σε κάποιο παρένθετο πρόσωπο ή σε κάποιον «αχυράνθρωπο».

Ταυτόχρονα από διπλωματικές πηγές οι υπηρεσίες της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα ήδη μεταβιβάζουν στο Λονδίνο όλα τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση. Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καθώς και η ειδική υπηρεσία καταπολέμησης του εγκλήματος αναμένεται να ασχοληθούν με την εξαγορά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη της ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ αφού και στην Αγγλία ο νόμος απαγορεύει σε κάποιον που κατηγορείται για κακούργημα να είναι ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας.

 

ΠΗΓΗ: Zougla.gr

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα