Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:18

Αυτός είναι ο τρομοκράτης του Μανχάταν: Φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και πυροβολούσε

1150 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/11/2017, 2:32 μμ | 0 σχόλια

 

 

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον 29χρονο Σαϊφούλο Σάιποφ, που κατοικούσε στην Τάμπα της Φλόριντα – Ο 29χρονος μακελάρης είναι από το Ουζμπεκιστάν και έφτασε στις ΗΠΑ το 2010 Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο με το φορτηγάκι του.

Πρόκειται για τον 29χρονο Σαϊφούλο Σάιποφ, που κατοικούσε στην Τάμπα της Φλόριντα. Το CNN, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταδίδει ότι ο 29χρονος είναι από το Ουζμπεκιστάν και έφτασε στις ΗΠΑ το 2010.

Ο δράστης της επίθεσης ήταν οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του paintball, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η αστυνομία της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο δράστης βγήκε από το αυτοκίνητο, φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σπέρνοντας τον θάνατο και τον πανικό.

Τελικά, ο ύποπτος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη, ενώ αυτήν την ώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και 12 τραυματίστηκαν.

Σε δηλώσεις του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

Ωστόσο, οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία, δηλαδή εάν ο δράστης ήταν «μοναχικός λύκος» ή αν ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

 

Πηγή: Protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα