Τετάρτη, 20/01/2021 | 21:08

Ανακοίνωση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Πρέβεζας

1109 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/11/2017, 3:41 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ευχαριστώ θερμά, όλες και όλους τους συναδέλφους δικηγόρους Πρέβεζας, που συμμετείχαν μαζικά σε μία κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, μέσα από την οποία αναδείχθηκαν οι εκπρόσωποί τους για τα επόμενα έτη.

Εκείνα που θα πρέπει να μας συνδέουν και να αποτελούν τον κοινό παρανομαστή για όλους, είναι η ανεξαρτησία σκέψης και δράσης, το ήθος, το όραμα και η αγάπη για την Δικηγορία.

Πρώτο και κύριο μέλημά μας, είναι να ανακτήσει ο δικηγόρος την αξιοπρέπεια του και να αποκατασταθεί ο θεσμικός του ρόλος. Στα πλαίσια αυτά, επιβάλλεται η μέγιστη αξιοποίηση των δικηγόρων στην δικαιοδοτική λειτουργία και η παροχή στους νέους των απαραίτητων εργαλείων ανάδειξής τους. Θα πρέπει να επιστρέψει η Δικηγορία στον λειτουργηματικό χαρακτήρα της, ο οποίος αναγνωρίζεται και κατοχυρώνεται και εκ του Νόμου.

Θα πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος της επιστημονικής κοινότητας  των δικηγόρων.

Στόχοι μας, η τροποποίηση του ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος των δικηγόρων, η αναβάθμιση του δικηγορικού λειτουργήματος, καθώς και η θεσμική μας παρέμβαση για την , κατά το δυνατόν, ταχεία και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, που αποτελεί εξάλλου και το ζητούμενο, για μία κοινωνία που το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ώστε να εμπεδωθεί το περί δικαίου αίσθημα , πολύ περισσότερο στην δεδομένη χρονικά συγκυρία που διανύουμε.

Σε ότι αφορά ειδικότερα τον Δικηγορικό Σύλλογο Πρέβεζας , στόχοι μας θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των δικηγόρων , η επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αφορούν το Δικαστικό Μέγαρο, η ολοκλήρωση του έργου της μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών του Συλλόγου, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις της τεχνολογίας που ολοένα εξελίσσεται (ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, παρακολούθηση της πορείας των υποθέσεων ηλεκτρονικά, διασύνδεση με τις γραμματείες των Δικαστηρίων κλπ) , η συνεχής και έγκαιρη ενημέρωση της βιβλιοθήκης μας , η διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων και συνεδρίων, η τήρηση της δεοντολογίας που διέπει την άσκηση της δικηγορίας και πάνω απ΄ όλα η εξωστρέφεια προς την κοινωνία που δοκιμάζεται , διατηρώντας δίαυλο επικοινωνίας με λοιπούς φορείς και παρεμβαίνοντας σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος , που αφορούν την περιοχή μας και όχι μόνο.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας και καλή θητεία στο νέο Δ.Σ.

 

Πρέβεζα 27-11-2017

Με  τιμή

Ο   Πρόεδρος του Δικηγορικού

Συλλόγου Πρέβεζας

 

Θωμάς  Π. Γεωργίου

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα