Παρασκευή, 19/04/2024 | 20:51

Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών Τμ. Λογιστικής και Χρημ/κής στην Πρέβεζα

1143 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/10/2017, 3:36 μμ | 0 σχόλια

Ομαλά ξεκίνησε σήμερα το ακαδημαϊκό έτος για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με την υποδοχή 220 πρωτοετών φοιτητών, οι οποίοι κάλυψαν πλήρως τις προσφερόμενες θέσεις.

Όπως είναι γνωστό, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής προέκυψε, σύμφωνα με το ΠΔ 84/03-06-2013, από τη συγχώνευση των Τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής & Ελεγκτικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηπείρου και στεγάζεται σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις στον οικισμό Ψαθάκι Πρέβεζας, οι οποίες καλύπτουν επαρκώς τις εκπαιδευτικές και επιστημονικές ανάγκες του τμήματος με  δέκα (10) αίθουσες διδασκαλίας και τρία (3) αμφιθέατρα, έξι (6) εκπαιδευτικά εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, σύγχρονη βιβλιοθήκη, μέλος του δικτύου των ελληνικών ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών (Heal-link).

Σήμερα, το Τμήμα, διαθέτει δέκα έξι (16) μόνιμα μέλη ΔΕΠ, δύο (2) Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό  και έξι (6) διοικητικούς υπαλλήλους. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων προπτυχιακών φοιτητών φτάνει περίπου τους 1600 φοιτητές. Οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν κατοχυρωμένα με νόμο τα επαγγελματικά δικαιώματα του Λογιστή-Φοροτέχνη και έτσι μπορούν να απασχοληθούν ως στελέχη λογιστηρίου επιχειρήσεων ή οργανισμών και ως αυτοαπασχολούμενοι. Επιπλέον, μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή με βάση τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος.

Επιπλέον, το Τμήμα από το έτος 2015–2016 λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών  με τον τίτλο «Λογιστική – Χρηματοοικονομική και Διοικητική Επιστήμη». Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων μεταπτυχιακού επιπέδου προς πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους βασικούς τομείς της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και της Διοικητικής Επιστήμης.  Ειδικότερα, το Τμήμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στη Λογιστική-Χρηματοοικονομική  και Διοικητική Επιστήμη, στις ακόλουθες κατευθύνσεις, α) Λογιστική, Ελεγκτική και Χρηματοοικονομική και β) Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα