Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:42

Η όπερα του Μότσαρτ «Ο Μαγικός Αυλός» στην Πρέβεζα σε ζωντανή αναμετάδοση από την Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης

1096 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/10/2017, 9:25 μμ | 0 σχόλια

 

 

Το αριστουργηματικό έργο του Μότσαρτ «Ο μαγικός αυλός», στην Πρέβεζα, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου

Η παραμυθένια όπερα του Μότσαρτ «Ο μαγικός αυλός» θα προβληθεί απευθείας από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και ώρα 8 το βράδυ.

«Ο Μαγικός Αυλός» ήταν η καθοριστική παράσταση με την οποία ξεκίνησε το 2006 το πρόγραμμα The Met: LiveinHD, όταν προβλήθηκε σε μια συντομευμένη εκδοχή στα αγγλικά για οικογένειες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ολόκληρη η γερμανική όπερα θα μεταδοθεί στη σειρά Live in HD.

Η υπόθεση του Μαγικού Αυλού εξελίσσεται στην αρχαία Αίγυπτο. Η Βασίλισσα της Νύχτας αναθέτει στον πρίγκιπα Ταμίνο με τη βοήθεια ενός μαγικού αυλού να ελευθερώσει την αιχμάλωτη κόρη της Παμίνα η οποία κρατείται από τον ιερέα Ζαράστρο. Ο Ταμίνο και ο βοηθός του Παπαγκένο μαγεύονται από την ομορφιά της Παμίνα. Ο Ζαρόστρο, ο οποίος όπως αποδεικνύεται δεν είναι κακός, επιβάλει στον Ταμίνο δοκιμασίες για να αποδείξει την αρετή και την καλοσύνη του. Η δύναμη και το πάθος των δύο νέων τελικά ανταμείβεται.. Η μεγαλειώδης αυτή όπερα περιγράφει αξίες όπως η αδελφοσύνη, η ελευθερία και η αγάπη.Το καλό νικά και επικρατεί, ενώ η αλήθεια και η αρετή στο τέλος πάντα θριαμβεύουν.

Ο επίτιμος μαέστρος της Met James Levine διευθύνει την παραγωγή της βραβευμένης με Tony Award Julie Taymor, στο αριστούργημα του Mozart «Ο Μαγικός Αυλός».Η Golda Schultz κάνει το ντεμπούτο της στη Met ως Παμίνα, με την Kathryn Lewek στο ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας, τον Charles Castronovo σαν τον πρίγκιπα του παραμυθιού Ταμίνο, τον Markus Werba σαν τον κυνηγό πουλιών Παπαγκένο, τον Christian Van Horn σαν Αφηγητή και τον René Pape σαν Ζαράστρο. Η φαντασμαγορική σκηνοθεσία της Julie Taymor είναι ήδη κλασσική.

Η όπερα έχει δυο πράξεις και διάρκεια τρεισήμισι ώρες περίπου

 

Οι ζωντανές προβολές από τη ΜΕΤ διοργανώνονται από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και το Δήμο Πρέβεζας, για ένατη συνεχή χρονιά όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.

Η μετάδοση γίνεται ζωντανά σε πάνω από 2000 αίθουσες παγκοσμίως και 71 χώρες.
Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές. 
Για πρώτη φορά διατίθεται και εισιτήριο διαρκείας αξίας 70,00€ το οποίο ισχύει για το σύνολο των παραστάσεων 2017-2018
Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας 
(στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr ) και εδώ: webcal://www.facebook.com/ical/u.php?uid=794515030&key=AQApTb0rRJ6q0Lri

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα