Τρίτη, 26/10/2021 | 00:58

Δήμος Πρέβεζας: Τέθηκαν στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης: καταστροφή στον ελαιόκαρπο λόγω ανομβρίας και λειτουργία αγοράς παραγωγών.

992 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/10/2017, 4:15 μμ | 0 σχόλια

 

 

Το θέμα των καταστροφών στον  ελαιόκαρπο    λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας καθώς  και η   έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης  η οποία θα δώσει οριστική λύση στο θέμα των Αγορών Παραγωγών, τέθηκαν υπόψη του  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου  από τον Δήμο Πρέβεζας.

Τα υπομνήματα που υπογράφει ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης  παρέδωσε στον κ. Αποστόλου ο  αντιδήμαρχος Δ.Ε Ζαλόγγου Κώστας Ματέρης.

Μαζί με το υπόμνημα για την καταστροφή στον ελαιόκαρπο ,  στον  Υπουργό δόθηκε συνημμένο  και το έγγραφο των  δέκα προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων  Δ.Ε Ζαλόγγου οι οποίοι μιλούν για καταστροφή  που ξεπερνά το  70%.

Σε ότι αφορά  την λειτουργία της  Αγοράς Παραγωγών  υπογραμμίζεται ότι η Πρέβεζα είναι ο πρώτος Δήμος στον οποίο λειτούργησε Δημοτική Αγορά Αγροτικών Προιόντων με σημαντικά οφέλη τόσο για τους  παραγωγούς  όσο και για τους καταναλωτές, ενώ  ζητείται η έκδοση  της ΚΥΑ που θα διευθετήσει οριστικά το  κενό που υπάρχει στην λειτουργία του θεσμού.

Επίσης ο  κ.Μπαϊλης  στην παρέμβαση που  πραγματοποίησε  στο Αναπτυξιακό Συνέδριο  (αλλά  και στο υπόμνημα που παρέδωσε στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο)   ζήτησε την σύνδεση της Πρέβεζας με την  Εγνατία και την Ιόνια Οδό , την αναβάθμιση του λιμανιού της Πρέβεζας,  την  ύδρευση των παραλιακών οικισμών Δήμων Πρέβεζας και Πάργας, την    ενδυνάμωση του ΤΕΙ Πρέβεζας, την αναβάθμιση των  αθλητικών χώρων και άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα