Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:20

Ανοικτή Επιστολή – Χρονογράφημα προς τον Δήμο Πρέβεζας

1840 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/10/2017, 1:56 πμ | 0 σχόλια

 

 

Πρέβεζα 14-10-2017

 

ΠΡΟΣ: Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαίλη

Συστημένη Επιστολή με Κούριερ: Νο 1 (υπό μορφή χρονογραφήματος)

 

Αγαπητέ Δήμαρχε και αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Διαμένω στην Πρέβεζα από το έτος 1989. Σύντομα έγινα και δημότης Πρέβεζας όπως όλη η οικογένειά μου. Ζώ κυρίως από τον Πρεβεζάνικο λαό (του νομού) και απέκτησα περιουσιακά στοιχεία από αυτούς, τους οποίους υπηρετώ αδιάκοπα 28 χρόνια, με υπερβάλλοντα ζήλο, και όχι μόνον ιατρικώς. Τα τελευταία 10 χρόνια, έπαψα να ασχολούμαι με υποδείξεις και προτάσεις προς την Δημοτική Αρχή της Πρέβεζας, διότι η προηγηθείσα εμπειρία μου τα προηγούμενα χρόνια κυριολεκτικά με είχε απογοητεύσει. Δεν θα ήταν υπερβολή εάν σας έλεγα ότι μιά επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας θα ήταν πιό εύκολο να απαντηθεί και να διεκπεραιωθεί, παρά μιά επιστολή προς τον Δήμο Πρέβεζας. Ετσι, απογοητευμένος, αποσύρθηκα τότε στον ιδιωτικό βίο, στο επάγγελμά μου και στο Μουσείο μου. Δεν θα σταθώ όμως στο παρελθόν. Ο ΓΕΓΟΝΕΝ, ΓΕΓΟΝΕΝ. Θεωρείται παραγραφέν.

 

Ομως τα τελευταία χρόνια, παρατηρώ μιά εκτεταμένη δυσλειτουργία στις αυτονόητες παροχές υπηρεσιών εκ του δήμου προς τους πολίτες. Είμαι ένας φορολογούμενος πολίτης, που πέραν των ανελέητων δημοσίων φόρων, πληρώνω Δημοτικά τέλη στη ΔΕΗ και στην ΔΕΥΑΠ. Τα τέλη αυτά όμως πρέπει να είναι ανταποδοτικά. «Δώσε μου να σου δώσω». Ετσι, αποφάσισα να επανέλθω στην «ενεργό δράση» ως «ενεργός πολίτης» γιατί «δεν πάει άλλο» και να αρχίσω να επισημαίνω τα κακώς κείμενα του Δήμου. Μόνο που αυτή τη φορά θα αριθμώ τις ανοικτές επιστολές μου με προτάσεις, δηλαδή 1,2,3,4 κλπ, και θα τις κοινοποιώ στο διαδίκτυο σε 3000 αποδέκτες, όπως και τις τυχόν απαντήσεις του Δήμου. Στην δε επόμενη προεκλογική περίοδο θα δημοσιεύσω στατιστικά στοιχεία, τι απέγινε. Πόσες επιστολές εστάλησαν, πόσες απαντήθηκαν και πόσα προβλήματα επιλύθηκαν. Ετσι, είτε θα λάβετε συγχαρητήρια από τους πολίτες, είτε την χειρονομίαν της πενταδακτύλου σιωπηλής διαμαρτυρίας.

 

Αρχίζουμε σήμερα με την επιστολή πρόταση Νο1 υπό μορφήν χρονογραφήματος γιά να έχει και αναγνωσιμότητα: Σας ενημερώνω ότι στην οδό Μπακατσέλου, που εφάπτεται βορείως με το ιστορικό φρούριο του Αγίου Ανδρέα Πρέβεζας συμβαίνουν τα εξής:

(1)               Η οδός βρίθει σκουπιδιών και οικοδομικών υλικών.  Ενα ζευγάρι παλαιά γυναικεία υποδήματα τύπου «γόβας στιλέτου» πχ φιγουράρει κάτω από τα λιθανάγλυφα του φρουρίου ως ντεκόρ. Παρακαλώ να καθαρίσετε το χώρο. Και να το επαναλαμβάνετε έστω κάθε μήνα.

(2)               Επί της οδού Μπακατσέλου υπάρχει ΙΧΕ με πινακίδες εγκατελλημένο από 20ετίας. Ο ιδιοκτήτης του, είτε έχει πεθάνει, είτε το εγκατέλλειψε και είναι στη Γερμανία. Ηδη, τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητες πινακίδες αποσύρσεως εκ του Δήμου, αλλά τις ελιωσε η βροχή. Σήμερα το ΙΧΕ αποτελεί …θαλπωρή – στέγη γιά τις γάτες και τα ποντίκια, ίσως και γιά φίδια!. Επίσης ένα φορτηγάκι άνευ πινακίδων, ιδιοκτησίας του αείμνηστου ιδιοκτήτη του μπακάλικου «Το Τσαβαλοχώρι» βρίσκεται σκουριασμένο και εγκατελειμμένο επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη, οικία θαλπωρής γιά …συμπαθείς ποντικούς. Πρέπει τάχιστα να αποσύρετε αυτά τα τροχοφόρα. Στείλτε τα γιά ανακύκλωση να εισπράξετε και 1000 Εuro!

(3)               Η οδός Μπακατσέλου δεν διαθέτει πεζοδρόμια. Απαράδεκτο! Αντί γιά πεζοδρόμια ο χώρος καταλαμβάνεται παρανόμως από ότι μπορείτε να φαντασθείτε. Βάρκες, σκαλοπάτια οικιών, προσβάσεις άτυπες, στρώματα, καρέκλες, καλάμια, μπάζα, κλπ. Να δημιουργήσετε πεζοδρόμια. Και μη πείτε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Κάνατε ποτέ μελέτη ένταξης στο ΕΣΠΑ; Δείξτε την!

(4)               Μία λάμπα νυκτερινού φωτισμού μεγάλης ισχύος, επί της οδού Μπακατσέλου, πλησίον της «σκοπιάς» έχει κάποια βλάβη και παράγει θόρυβο τουλάχιστον 40 Nτεσιμπέλ. Ελπίζω να μην εκραγεί και πάρουν φωτιά τα πέριξ φυτά που έχουν δημιουργήσει ζούγκλα, τα δε τζάμια να μην τραυματίσουν κάποιο διερχόμενο παιδί.

(5)               Η άναρχη βλάστηση στα τείχη και στις βάσεις των τοιχών του Φρουρίου Αγίου Ανδρέα είναι ανεξέλεγκτη. Πέραν του αισθητικού σκέλους κινδυνεύει η διάρρηξη των τοιχών από τις ρίζες των συκεών. Κόψτε τα κλαριά, τις συκιές, τα χόρτα και ψεκάστε με Raundap. Χρειάζεται συντήρηση ο εξωτερικός χώρος του Φρουρίου. Περνάνε τουρίστες, φωτογραφίζουν και μας σχολιάζουν αρνητικά στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Κάποτε, έλεγα χιουμοριστικά, ότι «η ενασχόληση με τα κοινά (βουλευτής, δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος) έχει 4 αιτίες: Είτε εξουσιοφρένεια (αγάπη γιά την καρέκλα), είτε προσδοκία οικονομικών απολαβών (μισθοί, αμοιβές, μίζες, σύνταξη), είτε προσδοκία γιά τυχερά αφροδισιακών υπηρεσιών (κατανοητό ελπίζω…), είτε αγάπη γιά προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Πρέπει να αποδείξετε σε ποιά κατηγορία ανήκετε! Περιμένω με χαρά να δω την απάντησή σας και φυσικά την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων. Αργότερα θα επανέλθω με επιστολή – Πρόταση Νο2.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

 

 

Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα