Τρίτη, 16/04/2024 | 13:39

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ: Πρώτη παράδοση υλικής βοήθειας στους πρόσφυγες στη Φιλιππιάδα

798 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/03/2016, 11:32 πμ | 0 σχόλια

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Άρτας, του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας καθώς και της Γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, παρέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης 22 Μάρτη είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό και βρεφικά – παιδικά είδη στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Φιλιππιάδα.
Στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων που δημιουργήθηκε πριν λίγες μέρες στο παλιό στρατόπεδο «Πετροπουλάκη», λίγο πιο έξω από την πόλη της Φιλιππιάδας, φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή γύρω στους 600 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Σύροι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Ήταν η πρώτη παράδοση και αναμένεται τις επόμενες μέρες να ακολουθήσουν και άλλες, αφού είναι μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για συγκέντρωση υλικής βοήθειας που απηύθυναν τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία, γεγονός που δείχνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες – μετανάστες που είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Παράλληλα τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, καλούν όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να οργανώσουν τον αγώνα του εργαζόμενου λαού ενάντια στην πολιτική που γεννάει την προσφυγιά και να συνεισφέρουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην αλληλεγγύη, βάζοντας έμπρακτα στην άκρη το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Απαιτούν επίσης από την κυβέρνηση να λυθούν άμεσα τα οξυμένα προβλήματα διαβίωσης στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» (εξασφάλιση γιατρών, φαρμάκων, ζεστού νερού, θέρμανσης, διερμηνείας κ.ά.) και να δημιουργηθούν για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν τις απαιτήσεις για να διαβιούν χωρίς ελλείψεις. Ακόμη, να τους δοθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πάνε απευθείας στις χώρες τελικού προορισμού τους, αεροπορικά ή με όποιον άλλον τρόπο αυτοί θελήσουν.
Παράλληλα συνεχίζεται η συγκέντρωση υλικής βοήθειας:
  • Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντιλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.
  • Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδία που δεν χρειάζονται ψυγείο,  ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρα, ζάχαρη, κονσέρβες.
  • Εσώρουχα ανδρικά – γυναικεία – παιδικά, κάλτσες ανδρικές – γυναικείες- παιδικές.
Η παράδοση των παραπάνω ειδών γίνεται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Άρτας καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 9 π.μ. έως 12 μ.μ. και 6.00-8.30 μ.μ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2681028023(πρωινές ώρες), 6978134861

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα