Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:26

Η Κ. Λ. Πρέβεζας, συνεχίζει τις προβολές της, με την ταινία Μανταρίνια

662 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/11/2015, 2:38 μμ | 0 σχόλια

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας 
 συνεχίζει τις προβολές της 
την Πέμπτη 19 Νοέμβρη στις 9.00  μ.μ.

στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας

με μια υποψηφιότητα για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας από την Εσθονία
Μανταρίνια
Η ταινία «Μανταρίνια» αφηγείται την ιστορία ενός Εσθονού καλλιεργητή μανταρινιών, ο οποίος μέσα στον πόλεμο της Αμπχαζίας του 1992, περιθάλπει με περίσσια ανθρωπιά δύο βαριά τραυματισμένους από αντίπαλα στρατόπεδα. Ο ένας μισθοφόρος Τσετσένος και ο άλλος Γεωργιανός. Η συμβίωση κάτω από την στέγη του γενναιόδωρου Εσθονού θα τους κάνει να καταλάβουν ότι περισσότερα πράγματα τους ενώνουν, παρά τους χωρίζουν.
Μία ιδιαίτερα αξιόλογη αντιπολεμική ταινία, που αποτελεί μία συμπαραγωγή Εσθονίας και Γεωργίας. Το φιλμ αναφέρεται στην ιστορία δύο Εσθονών που έμειναν μονάχοι τους σ’ ένα χωριό της Γεωργίας, όπου όλοι εγκατέλειψαν όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη συνοριακή γραμμή με την Αμπχαζία. Οι δύο άνδρες σκοπεύουν να μαζέψουν μανταρίνια και να τα πουλήσουν, πριν φύγουν. Δυστυχώς όμως ο πόλεμος θα τους προλάβει… Η δράση αρχίζει να ξετυλίγεται όταν δύο πληγωμένοι στρατιώτες από τα αντίπαλα στρατόπεδα Γεωργίας και Αμπχαζίας θα βρουν καταφύγιο στο σπίτι των Εσθονών.
Με καλές ερμηνείες, ρεαλιστικό σενάριο και επίκαιρο όσο ποτέ, το φιλμ «Μανταρίνια» αποτελεί την πέμπτη μεγάλου μήκους δημιουργία του Ζάζα Ουρουσάντζε. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι αποτελεί την πρώτη ταινία της Εσθονίας, που αποσπά μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Πηγή:tvxs

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα