Τρίτη, 19/03/2024 | 06:03

Tην πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε σήμερα το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Πρέβεζας

1588 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/01/2018, 3:18 μμ | 0 σχόλια

 

 

Tην πρωτοχρονιάτικη  πίτα του έκοψε σήμερα  το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων   Πρέβεζας.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων  ο Δήμαρχος  Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης,  η εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος  Ελευθερία Αγγέλη και ο  Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παππάς  ενώ τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων μετέφερε ο  πατέρας Δημήτριος Ντούσκας.

Ο  κ.Μπαϊλης  ευχήθηκε σε όλους υγεία και  ευτυχία  σημειώνοντας ότι   τα άτομα της τρίτης  ηλικίας είναι εκείνα που δίνουν σε όλους μας μαθήματα  υπομονής, μαχητικότητας  και αισιοδοξίας αφού κατάφεραν μέσα σε αντίξοες συνθήκες να  σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους, να δημιουργήσουν οικογένειες και να αποτελούν  ειδικώτερα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία  παράδειγμα προς μίμηση και στήριγμα για τις νεώτερες γενιές.

 

Ο Δήμαρχος  Πρέβεζας δεσμεύτηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα παρούσα στις ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας καταβάλλοντας συνεχή προσπάθεια για την στήριξή τους και την ενίσχυση των δομών που  τους αφορούν.

Με την ευκαιρία της παρουσίας  του μεγάλου αριθμού μελών  του ΚΑΠΗ εξάλλου  οι υπεύθυνοι των Κοινωνικών  Δομών που διαθέτει  ο  Δήμος  και αφορούν την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο Κοινότητας κλπ) ενημέρωσαν  για τις δράσεις τους και τις  παροχές (υλικές και συμβουλευτικού χαρακτήρα) που μπορούν να  λάβουν απευθυνόμενοι σε αυτούς οι  δημότες.

Οι ηλικιωμένοι εξάλλου ενημερώθηκαν για τον  Αποκριάτικο χορό που πραγματοποιεί στις 13 Φεβρουαρίου το ΚΑΠΗ  δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να συναντηθούν και να περάσουν στιγμές χαράς, κεφιού και ξεγνοιασιάς.

Η όμορφη γιορτή ολοκληρώθηκε με τραγούδια που  παρουσίασαν οι Χορωδίες του ΚΑΠΗ και του ξενώνα  Ψυχαργώς.

 

Ο Δήμος και το ΚΑΠΗ Πρέβεζας ,σας προσκαλούν να δηλώσετε συμμετοχή στις ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης, που θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή  πρωί (10:00-12:00) στο ΚΑΠΗ από την εθελόντρια ψυχολόγο Κανιώρη Ερμιόνη -Μαρία.

Οι ομάδες απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 50 χρόνων και στόχο έχουν την πρόληψη της νοητικής έκπτωσης με τη χρήση γνωστικού τύπου παρεμβάσεων (ασκήσεις διαφορετικού επιπέδου δυσκολίας με μολύβι και χαρτί). Η ενδυνάμωση θα αφορά σε λειτουργίες όπως: η μνήμη, η προσοχή, η αντίληψη, η κριτική ικανότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2682027523, 2682089006, ή αυτοπροσώπως στα γραφεία της πρόνοιας του δήμου (παλιά Λαική Αγορά) και στα ΚΑΠΗ (Παρθεναγωγείου 15) μέχρι 31/1/2018.

Η προϊστάμενη Δ/νσης                        Η εντεταλμένη Δημ. Συμ. Για θέματα Πρόνοιας

 

Κλεοπάτρα Γιαννούλη                                           Ελευθερία Αγγέλη

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα