Παρασκευή, 26/04/2024 | 01:16

Απαλλαγή ανέργων και κατοίκων Λευκάδας, Πρέβεζας και γύρω περιοχών, της Αιτωλοακαρνανίας από την καταβολή διοδίων Ακτίου-Πρέβεζας ζητά ο Θανάσης Καββαδάς

1752 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/01/2018, 7:15 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Να ισχύσει η απαλλαγή καταβολής τελών από τα διόδια Ακτίου – Πρέβεζας και για τους ανέργους και κατοίκους της Λευκάδας, της  Πρέβεζας και των γύρω από τα εν λόγω διόδια  περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, ζητά ο βουλευτής Λευκάδας  Θανάσης Καββαδάς από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει στον υπουργό ότι με απόφασή του  (ΦΕΚ  4156Β/29-11-2017), η οποία μάλιστα τροποποιήθηκε δύο φορές, ορίζεται η απαλλαγή από την καταβολή διοδίων της Εγνατίας οδού και των καθέτων αξόνων αυτής, για τους κατοίκους όμορων περιοχών και ανέργους, για τους οποίους μάλιστα γίνεται ειδική μνεία στην απόφαση.

Ωστόσο στην απόφαση δεν ορίζεται με σαφήνεια εάν η απαλλαγή από τα τέλη διοδίων της Εγνατίας οδού,  η οποία από το 2014  διαχειρίζεται την υποθαλάσσια οδική διάβαση Ακτίου – Πρέβεζας, ισχύει και για τους κατοίκους και ανέργους της Λευκάδας, της Πρέβεζας και των γύρω περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, που διέρχονται από τα εν λόγω διόδια.

Όπως υπογραμμίζει στην ερώτηση ο κ. Καββαδάς η υποθαλάσσια σήραγγα εξυπηρετεί τους κατοίκους της Λευκάδας, της Πρέβεζας και των γύρω περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας σε ημερήσια βάση και αποτελεί την μοναδική ουσιαστικά σύνδεση των τριών αυτών όμορων περιοχών. Καθημερινά εξυπηρετούνται οχήματα επαγγελματιών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, μόνιμοι κάτοικοι μετακινούνται για να μεταβαίνουν στις εργασίες τους και φυσικά σε όλους αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι άνεργοι των περιοχών αυτών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα