Τετάρτη, 24/04/2024 | 05:49

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας : ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

1324 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/01/2018, 11:34 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η θρασύτατη τρομοκρατική ενέργεια του Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ, συνιστά ωμή πρόκληση και απειλή, όχι μόνο για τον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό, αλλά για όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής και της περιοχής, για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο όλης της γης.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

 

– ΠΡΩΤΟ: Άμεση αποφυλάκιση των έξι χιλιάδων Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων – ομήρων του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ (ανάμεσά τους και 400 παιδιά).

– ΔΕΥΤΕΡΟ: Να γκρεμιστεί τώρα το τείχος του αίσχους. Όχι στους βάρβαρους εποικισμούς των κατεχομένων Παλαιστινιακών εδαφών.

– ΤΡΙΤΟ: Κατάργηση του αποκλεισμού της λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Τέρμα στην κατοχή της Παλαιστίνης!

– ΤΕΤΑΡΤΟ: Άμεση επιστροφή στην πατρίδα τους, των εκατομμυρίων ξεριζωμένων Παλαιστινίων προσφύγων καθώς και των απογόνων τους.

– ΠΕΜΠΤΟ: Ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, με βάση τους στόχους πάλης του αριστερού και επαναστατικού Παλαιστινιακού Κινήματος.

– ΕΚΤΟ: Κατάργηση του ιμπεριαλιστικού, πολεμικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ – Σαουδικής Αραβίας και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πολιτική επικίνδυνη και τυχοδιωκτική, που ενισχύει το  κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, αποδυναμώνει στην πράξη τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, στρέφεται συνολικά ενάντια στην ειρήνη και σ΄ όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής και της περιοχής. Έξω η Ελλάδα και η Τουρκία από το ΝΑΤΟ . Άμεσο κλείσιμο της βάσης της Σούδας. Όχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τυχοδιωκτισμούς στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

– ΕΒΔΟΜΟ: Κοινή διεθνιστική πάλη των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαών της περιοχής ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στις αστικές τάξεις, στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το φασισμό και τον πόλεμο. Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους πολεμικούς εξοπλισμούς και στην ιμπεριαλιστική αλλαγή των συνόρων. Για την εθελοντική αυτοδιάθεση, τη δημοκρατική και κοινωνική πρόοδο του Παλαιστινιακού, Κουρδικού, Συριακού και Κυπριακού λαού. Για δίκαιη και σταθερή ειρήνη στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο, στην Αφρική, σ΄ όλο τον  κόσμο.

 

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπική επιτροπή Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα