Παρασκευή, 19/04/2024 | 13:33

Σύλλογος εμποροεπαγγελματιών ιστορικού κέντρου Πρέβεζας : Με αφορμή το θέμα, με την μεταφορά του Χριστουγεννιάτικου χωριού

1289 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/12/2017, 2:04 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με αφορμή την διάσταση που πήρε από διάφορους κύκλους το θέμα με την μεταφορά του Χριστουγεννιάτικου χωριού, νιώθουμε την ανάγκη (για πολλοστή φορά) να ξανασυστηθούμε.

Ο σύλλογος μας με ονομασία “Σύλλογος των εμποροεπαγγελματιών  του ιστορικού κέντρου Πρέβεζας” συστάθηκε πριν από 7 περίπου χρόνια και σήμερα αριθμεί 104 ενεργά μέλη τα οποία δεσμεύονται εκτός των άλλων να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου. Πάγιο αξίωμα είναι πως ο τουρισμός είναι η διέξοδος από την κρίση και θα συντελέσει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται από τα αρμόδια όργανά μας ( Γ.Σ και Δ.Σ ) και ποτέ καμία από αυτές δεν λαμβάνει υπόψιν το προσωπικό συμφέρον κανενός. Ενδεικτικά αναφέρουμε την διεύρυνση του εθίμου του Μεγάλου Σαββάτου με το σπάσιμο των πήλινων, για την τέλεση του οποίου εθελοντικά δουλεύουμε και προσφέρουμε όλοι μαζί. Κανείς από εμάς δεν το έκανε με σκοπό να <<ψωνίσει>> ο κόσμος στις 8 το πρωί, αλλά το σκεπτικό είναι να συμπεριληφθεί και αυτό το έθιμο στις εκδηλώσεις της πόλης έτσι ώστε περισσότεροι επισκέπτες να προτιμήσουν και για τις πασχαλινές τους διακοπές την Πρέβεζα. Με αυτόν τον τρόπο θα τονωθεί η τοπική οικονομία με αποτέλεσμα να επωφεληθούν τελικά και οι επιχειρήσεις. Με κανόνα την ανάπτυξη σχεδιάζουμε ή συμμετέχουμε σε δρώμενα και δεν προσπαθούμε να μεταφέρουμε αυτά που έτσι και αλλιώς γίνονται στην πόρτα μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες αλλά και αυτούς που θα επισκεφθούν την Πρέβεζα κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων πως πολλά νέα δρώμενα έχουν προγραμματιστεί από το Δήμο και από εμάς.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ενωτικό κλίμα για να πάει αυτή η πόλη μπροστά.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα