Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:04

Ζημιές εκατοντάδων Χιλιάδων ευρώ σε Αγρίνιο- Μεσολόγγι-Τεράστια ζημιά στο νέο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ, στο Αγρίνιο

1834 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/12/2017, 10:21 μμ | 0 σχόλια

 

Ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προξένησαν στο Αγρίνιο οι νεροποντές και η υπερχείλιση του ρεύματος, την Παρασκευής 1η Δεκεμβρίου 2017, ενώ τεράστια ήταν και η ζημιά που προκλήθηκε στο νέο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ. από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι την 5η πρωινή του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου, οι κάτοικοι δεν προλάβαιναν να μετρούν τις καταστροφές.

 

Είχε διακοπεί η κυκλοφορία του δρόμου, Αγρίνιο-Καλλιθέα-  Προυσου και η κίνηση γίνονταν μέσω άλλων χωριών, μηχανήματα του δήμου, δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έκαναν προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Ό,τι υπήρχε στο υπόγειο του νέου κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ έχει καταστραφεί, λένε με απογοήτευση οι άνθρωποι του τοπικού παραρτήματος στο Αγρίνιο, μετά την υπερχείλιση του ρέματος που διέρχεται ακριβώς δίπλα από το νέο κτίριο.

 

Ένας χώρος περίπου 1000 τετραγωνικών πλημμύρισε σχεδόν μέχρι την οροφή, με τεράστιες ποσότητες νερού να κατακλύζουν τα πάντα και να καταστρέφουν υπολογιστές, μηχανήματα, αμαξίδια, πόρτες, ενώ ξηλώθηκε η δεξαμενή πετρελαίου και χύθηκαν περίπου τρεις τόνοι.

Όπως φαίνεται, η ορμητικότητα του νερού από το ρέμα που δεν ήταν επαρκώς καθαρισμένο και η διέλευση του από τρία στενά ανοίγματα που δεν επαρκούσαν, μέσα από μια τσιμεντένια διώρυγα, με αποτέλεσμα να βουλώσουν προκάλεσαν την υπερχείλιση και την καταστροφή στο υπόγειο του κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ.

Οι ζημιές, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

 

Στις 02-12-2017 ημέρα Σάββατο στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αιτωλ /νίας παρουσία τού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρα Απόστολου, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.). Η έκτακτη σύγκληση πραγματοποιήθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και του επαπειλούμενου κινδύνου πλημμυρών και κατολισθήσεων που έλαβαν χώρα την 1η και 2η Δεκεμβρίου 2017 στην Π.Ε.

Αιτωλοακαρνανίας.
Το Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε : 
1. Κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου.
2. Ορισμό Επιτροπών από τους Δήμους για αυτοψίες σε πληγείσες κατοικίες.
3. Ορισμός Επιτροπών από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας για αυτοψία σε Υποδομές και Επιχειρήσεις.
4. Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτυού .
Η Εθνική Οδός Αντιρρίου- Ιωαννίνων θα παραμείνει κλειστή από το 55ο έως το 58ο χλμ, δηλαδή από το Χάνι Μπάγια έως Κόμβο Συκιάς. Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται μέσω της Ιόνιας Οδού ή της Επαρχιακής Οδού Αγρινίου – Καλυβίων – Αγγελοκάστρου.
Η επαρχιακή οδός Χάνι Μπάγια προς Μάστρο στο 10ο χλμ. Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω παρακαμπτήριας οδού.
Η επαρχιακή οδός Παραβόλα – Καλλιθέα – Προυσού στο 6ο χλμ λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω Θέρμου – Λευκού.
Η επαρχιακή οδός Καλλιθέα –Λαμπίρι – Όρια νομού είναι κλειστή όπως επίσης και η οδός Φραγκουλέικα – Ελληνικά.
Ενημερώνονται οι πολίτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ότι θα πρέπει :
α) να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθότι τα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη.
β) Να προτιμάται η Ιόνια Οδός για τις μετακινήσεις.
γ) Για κάθε αναγκαία μετακίνησή τους να ενημερώνονται από την Τροχαία και τα ΜΜΕ και να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα