Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:26

Ερώτηση του Στέργιου Γιαννάκη, για αναγνώριση προϋπηρεσίας γιατρών και κατάταξή τους, στο ενιαίο μισθολόγιο

1752 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/12/2017, 1:34 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Τον Υπουργό Υγείας

κ. Ανδρέα Ξανθό

ΘΕΜΑ: «Αναγνώριση προϋπηρεσίας γιατρών και κατάταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με Διαπιστωτική Πράξη με θέμα: «Πράξη ανάληψης υπηρεσίας και τοποθέτησης ιατρού», που υπογράφει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Γιαννόπουλος, επανατοποθετήθηκαν στις 12/07/2016 οι γιατροί οι οποίοι είχαν δικαιωθεί δικαστικά με την υπ΄ αρ. 1157/2015 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και ανέλαβαν υπηρεσία.

Στη συνέχεια, με την υπ΄ αρ. 7675/16-11-2016 απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, αποφασίσθηκε η προσωρινή κατάταξη των ανωτέρω γιατρών στο εισαγωγικό κλιμάκιο ΠΕ κατηγορίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 4354/2015, μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστολή των Ατομικών Μητρώων τους από τον ΕΟΠΥΥ (τελευταίο Οργανισμό όπου παρείχαν υπηρεσία).

Όμως παρά το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή έχει ολοκληρωθεί και παρά τη διαβεβαίωση του Διοικητή ότι με την ολοκλήρωσή της θα πραγματοποιηθεί και η κατάταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο – μία υπόσχεση που την ακούμε εδώ κι έναν χρόνο – μέχρι στιγμής οι γιατροί πληρώνονται ως ΠΕ χωρίς να έχει αναγνωρισθεί ο προηγούμενος χρόνος υπηρεσίας τους στον δημόσιο τομέα (ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ).

 

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε έτσι ώστε να επισπευσθεί  η αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας στο δημόσιο των γιατρών  που επαναπροσλήφθηκαν με δικαστικές αποφάσεις στην 6η ΥΠΕ καθώς επίσης και η κατάταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο;

 

 

 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα