Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:59

Φονική κακοκαιρία σε Αλβανία και Σκόπια: Ένας νεκρός και μεγάλες καταστροφές

1466 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/12/2017, 4:30 μμ | 0 σχόλια

 

 

Πάνω από 1.500 άτομα διασώθηκαν – Χιλιάδες αστυνομικοί και ο στρατός στους δρόμους για παροχή βοήθειας

Πλημμύρες που οφείλονται στις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την Αλβανία προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές καθώς και τον θάνατο ενός υπαλλήλου της εθνικής εταιρίας ηλεκτρισμού, έγινε γνωστό σήμερα.

Ο Σάμπρι Βλίνγκα σκοτώθηκε ενώ εργαζόταν σε ηλεκτρικό πυλώνα στο Ρόσκοβεκ (νότια), ανέφερε η εταιρία σε σημερινή ανακοίνωσή της. Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε παρόμοια ατυχήματα. Διακομίστηκαν σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Ιταλία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Περίπου 6.400 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, που χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ κρίσιμη».

Χίλιοι πεντακόσιοι άνθρωποι στις πληγείσες περιοχές διασώθηκαν, ενώ πολλά νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό γιατί πολλοί ηλεκτρικοί πυλώνες παρασύρθηκαν εξαιτίας των κατολισθήσεων του εδάφους, σύμφωνα με τον Σέμσι Πρέντσι, αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Περισσότερα από 78.740 στρέμματα αγροτικής γης και 3.193 κατοικίες βρίσκονται κάτω από το νερό και πολλοί δρόμοι στο νότιο τμήμα της χώρας παραμένουν αποκλεισμένοι λόγω καθίζησης και κατολισθήσεων.

Στρατιώτες στάλθηκαν στο Νταρεζέζε (70 χλμ. νότια των Τιράνων) για να κατασκευάσουν μια προσωρινή γέφυρα και να παράσχουν βοήθεια σε 2.000 αποκλεισμένους κατοίκους, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας.

Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους παραποτάμιων περιοχών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αποφύγουν να θέσουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, καθώς πολλοί ποταμοί έχουν υπερχειλίσει.

Στη γειτονική ΠΓΔΜ η στάθμη του νερού σε πολλούς μικρούς ποταμούς και στον κύριο ποταμό, Βαρδάρη, έχει ανέβει λόγω των βροχών, οι οποίες επίσης προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA.

 

ΠΗΓΗ -Φωτογραφίες : protothema.gr

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα