Παρασκευή, 19/04/2024 | 22:50

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας καταγγέλλει απερίφραστα την οργανωμένη επίθεση πληρωμένων τραμπούκων

1214 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/12/2017, 12:23 μμ | 0 σχόλια

 

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας καταγγέλλει απερίφραστα την οργανωμένη επίθεση πληρωμένων τραμπούκων που η εργοδοσία του «Μarket In» στα Γιάννενα στρατολόγησε, ενάντια σε εργαζόμενους της Καρυπίδης και μέλη των ταξικών σωματείων που περιφρουρούσαν την απεργία.

Όλα αυτά τα φασιστοειδή πήραν μαχητική και πληρωμένη απάντηση από τους εργαζόμενους και το λαό των Ιωαννίνων. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίζει την τρομοκρατία των εργοδοτών, και τα τσιράκια τους.

Η χθεσινή επίθεση έρχεται ως συνέχεια της κρατικής βίας και καταστολής του προηγούμενου διαστήματος, των συλλήψεων εργαζομένων, συνδικαλιστών έξω από το κατάστημα « Market In», κατά τη διάρκεια περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που είχε εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Βέβαια, προκαλεί πολλά ερωτηματικά η στάση των αστυνομικών δυνάμεων που πριν από δύο εβδομάδες ενήργησαν αστραπιαία, δε δίστασαν να σύρουν στα κρατητήρια εργαζόμενους, αλλά χθες όταν εμφανίστηκαν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι, εξαφανίστηκαν.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων της επιχείρησης Καρυπίδης και καταγγέλλουμε όλες τις προσπάθειες τρομοκράτησής τους που επιχειρεί η εργοδοσία. Απαιτούμε την άμεση καταβολή δεδουλευμένων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων από τους διαδόχους της επιχείρησης. Τα αιτήματά τους είναι αιτήματα ολόκληρης της εργατικής τάξης, όπως και το δικαίωμα στην απεργία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βάλει στο μάτι, ικανοποιώντας τις διαχρονικές απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Τους λέμε καθαρά, θα μας βρίσκουν πάντα και παντού μπροστά τους.

Οι χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα αποτελούν την καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-μεγαλοεργοδοσίας-ΕΕ. Χρειάζεται να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στο έκτρωμα του νέου συνδικαλιστικού νόμου όταν η κυβέρνηση αποφασίσει στα μουλωχτά να το καταθέσει στη Βουλή, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και στο νέο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και να οργανώσουν την πάλη τους. Από κοινού και διαμορφώνοντας καλύτερους όρους να διεκδικήσουμε τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα