Τρίτη, 19/03/2024 | 10:38

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΟ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

1407 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/11/2017, 11:39 πμ | 0 σχόλια

 

 

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 16 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, και επικεφαλείς των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου κατόπιν αιτήματός τους για συνάντηση με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Παρόντες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή ήταν ο αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Κέρκυρας, Φωτεινή Βάκη. Από πλευράς Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβούλιου, κ. Χρήστος Μωραΐτης, καθώς και επικεφαλείς των παρατάξεων, κ. Σπύρος Σπύρου (Νέα Ιόνιος Πολιτεία – πρώην Περιφερειάρχης),  κ. Γεώργιος Καλούδης (Επτανησιακή Αναγέννηση), κ. Αναστάσιος Σαλβάνος (Αριστερή Κίνηση Ιονίου).

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πλαίσιο αιτημάτων του Συμβουλίου για:

  1. Δημιουργία αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς και αυτόνομου κέντρου ΕΚΑΒ με έδρα την Κέρκυρα.
  2. Διατήρηση του Γραφείου Κτηματολογίου, του Διοικητικού και Πολιτικού Εφετείου Κέρκυρας.
  3. Διατήρηση των υφιστάμενων Περιφερειακών Υποθηκοφυλακείων.
  4. Δημιουργία αυτόνομου Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης Ιονίων Νήσων.
  5. Δημιουργία στην Κέρκυρα αυτόνομου Φορέα διαχείρισης περιοχών NATURA-υπαγωγή σε αυτόν της Λευκάδας.
  6. Θεσμοθέτηση αυτόνομου Υδατικού Διαμερίσματος για τη Διαχείριση των Υδάτων και Λεκανών απορροής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα διάσπασης της 6ης ΥΠΕ. Για το ζήτημα αυτό, το Περιφερειακό Συμβούλιο έθεσε στο τραπέζι την πρόταση δημιουργίας αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κάτι για το οποίο συμφώνησαν όλοι οι παρόντες. Από τη μεριά του, ο κ. Καββαδάς τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με την αποψίλωση των διοικητικών υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και πρόταξε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να υπάρχει σε κάθε μία Περιφέρεια μια αυτόνομη ΥΠΕ. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε την πρόταση για μια ενιαία Υγειονομική Περιφέρεια στα Ιόνια Νησιά.

Εκτενής αναφορά έγινε επίσης και για τη λειτουργία του Κτηματολογίου και τη διατήρηση του Διοικητικού και Πολιτικού Εφετείο Κέρκυρας, όπου το Περιφερειακό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της διατήρησης και των δύο φορέων.

Ο βουλευτής Λευκάδας μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι έχει καταθέσει επιστολές και διατυπώσει συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την υλοποίηση του Κτηματολογίου στη Λευκάδα. Μάλιστα παρέδωσε στον κ. Γαλιατσάτο την απάντηση της Κτηματολόγιο Α.Ε. και σχετικά έγγραφα. Επιπλέον, μετέφερε την ενημέρωση που είχε από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Κτηματολόγιο Α.Ε., κ. Κλώναρη, με την οποία επικοινώνησε λίγο πριν τη συνάντηση, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι προς το παρόν δεν προβλέπονται αλλαγές σχετικά με τη λειτουργία των Κτηματολογικών γραφείων σε κάθε νομό και ότι αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση σχετικό νομοσχέδιο έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Ωστόσο, οι όποιες αλλαγές προκύψουν θα τεθούν σε εφαρμογή έπειτα από δύο χρόνια και τόνισε ότι ο σχεδιασμός της Κτηματολόγιο ΑΕ είναι να λειτουργεί προς το παρόν σε κάθε νομό τουλάχιστον ένα Κτηματολογικό Γραφείο, μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος. Επίσης, ο κ. Καββαδάς τόνισε ότι ο σχεδιασμός είναι να προχωρήσει το ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο, ώστε ο πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει όλες τις υπηρεσίες από τον υπολογιστή του.

Στις προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι και η δημιουργία αυτόνομου Υδατικού Διαμερίσματος για τη Διαχείριση των Υδάτων και Λεκανών απορροής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, γεγονός, όπως υποστήριξε το Συμβούλιο, θα διευκολύνει τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, την ευκολότερη χρηματοδότηση έργων και τη ανάδειξη μέτρων  και στρατηγικής για την αειφορία των υδάτων. Από τη μεριά του ο κ. Καββαδάς υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακινδυνευτεί η ομαλή τροφοδοσία νερού προς τη Λευκάδα από τηνΑιτωλοακαρνανία και τάχθηκε  υπέρ ενός σχεδιασμού που θα καλύπτει επαρκέστερα τις ανάγκες της Λευκάδας και των λοιπόν νήσων του Ιονίου.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καββαδάς αναφέρθηκε εκτενώς και έθεσε στον Περιφερειάρχη και τους εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα της ενοποίησης του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τονίζοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη παραμονής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκάδα.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα