Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:22

Πρέβεζα : Κωνσταντίνος Μαργαρίτης και Elusive Aura, από το Βερολίνο στο Θεατρικό Εργαστήρι

1962 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/11/2017, 12:38 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης έρχεται στην Πρέβεζα για μια ξεχωριστή εμφάνιση στο Θεατρικό Εργαστήρι στο Κάστρο του Άγιου Ανδρέα το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και ώρα 21.00. Μαζί με το πολυπολιτισμικό του τριο Elusive Aura από το Βερολίνο θα παρουσιάσει τις εμπνευσμένες από τους αρχαίους μύθους και ποιήματα συνθέσεις του.
Φωνή, τσέλο και κιθάρα πλέκουν τις χροιές τους και δημιουργούν ένα μοναδικό άκουσμα με αφετηρία τη σύγρονη τζαζ και ένα μείγμα από ιμπρεσιονιστικές εικόνες μπολιασμένες με ρυθμούς από τη Μεσόγειο.
Ο ίδιος λέει “οι αρχαίοι μύθοι πάντα με γοήτευαν, καθώς ξεδιπλώνουν μαγευτικές ιστορίες ηρωισμού, πάθους, δόξας και ίντριγκας, συστατικά που φαίνεται να έχουν κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μας ακόμα και σήμερα. Αντλώντας την έμπνευση από ποιήματα, που δείχνουν πολλές φορές μια διαφορετική οπτική στις προσωπικότητες των ηρώων, τα τραγούδια αυτά πλάθουν τις ιστορίες τους μέσα από μια εναλλακτική σκοπιά”.
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Preveza Jazz Festival και η είσοδος είναι €6.
Ο συνθέτης και κιθαρίστας Κωνσταντίνος Μαργαρίτης ζει στο Βερολίνο από το 2013 και δραστηριοποιείται στη μουσική σκηνή της πόλης ως σολίστ και με πολυάριθμες συνεργασίες. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στην ηλικία των 5 ετών στο Εθνικό Ωδείο της Πρέβεζας, αργότερα φοίτησε στο online τμήμα του Berklee Colegue of Music όπου και βραβεύτηκε με την υποτροφία Paul Simon και απέκτησε πιστοποίηση Master Guitar για τις σπουδές στου στη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό.
Η Marithé Van der Aa είναι μια νεαρή τραγουδίστρια από το Βέλγιο, μέλος της Ακαδημίας Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου. Σπούδασε μουσική τζαζ στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Βερολίνου, συμετέχει σε διάφορα μουσικά σύνολα και συνθέτει τη δική της μουσική. Ως τραγουδιστρια, συνδιάζει την αγάπη της για την τζαζ και την κλασσική μουσική για να σχηματίσει τον ξεχωριστό, συναρπαστικό ήχο της.
Η Natasha Jaffe είναι μια κλασική τσελίστρια από τις Η.Π.Α., μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Boyer Collage of Music της Φιλαδέλφιας (Ανώτατο πτυχίο εκτέλεσης του Βιολοντσέλο) ζει στο Βερολίνο και έχει αναδειχτεί σε μια απ τις πιο δραστήριες και περιζήτητες μουσικούς με ποικίλες συμετοχές σε ορχήστρες, σύνολα δωματίου, συγκροτήματα και τραγουδιστές-τραγουδοποιούς.
για περισσότερες πληροφορίες:
www.konstantinemargaritis.com

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα