Τρίτη, 19/03/2024 | 13:31

Με τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ Θεόφιλο συναντήθηκε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς

1509 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/11/2017, 6:00 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλο επισκέφθηκε  ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Τη συνάντηση, την οποία προκάλεσε ο βουλευτής και πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείον  της Ιεράς Μητρόπολης, απασχόλησαν οι τελευταίες εξελίξεις με τα ΤΕΙ Λευκάδας και ο κίνδυνος αποχώρησής τους από το νησί.

Ο κ. Καββαδάς έκανε μια πλήρη ενημέρωση για το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά την ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων  και το ενδεχόμενο υποβάθμισης της παρεχόμενης Παιδείας στο νησί, ζητώντας  τη συνδρομή του Μητροπολίτη για την διατήρηση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκάδα.

Ο βουλευτής μεταξύ άλλων επισήμανε, την ανάγκη δημιουργίας κτηρίου φοιτητικής εστίας που θα καλύπτει τις ανάγκες στέγασης και σίτισης των φοιτητών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καββαδάς, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που έχει ήδη προσφέρει εμπράκτως η Μητρόπολη για τα ΤΕΙ στη Λευκάδα με την παραχώρηση του επίμαχου οικοδομικού τετραγώνου 305 το οποίο ήταν κληροδότημα «Μιχαήλ Σκένα» στην Εκκλησία και στο οποίο φιλοδοξείτε να μετεγκατασταθεί το ΤΕΙ, μετέφερε την πρόθεσή του να καταθέσει αίτημα προς την Ιερά Μητρόπολη για την παραχώρηση νέου οικοπέδου, με στόχο την δημιουργία εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες στέγασης και σίτισης των φοιτητών.

Ο κ.κ Θεόφιλος μετέφερε στον κ. Καββαδά ότι παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του ΤΕΙ και ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο για την παραμονή του στη Λευκάδα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα